Onsdag 21 Apr
Stockholm

"Tror inte på ett nytt "due-due"

Siavoush Fallahi om Italiens nya startelva.
Siavoush Fallahi om Italiens nya startelva. Foto: Nyheter24/Elin Mårtensson

KRÖNIKA. Nyheter24:s Italienexpert Siavoush Fallahi om avgörandet i Grupp c.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Dagen med stort D är kommen. Italien möter Irland i en avgörande match. Förutsättningarna är klara, Gli Azzurri måste vinna för att ta sig vidare. Vinner Italien är det enda som kan hindra de ljusblåa från att spela kvartsfinal i EM att Spanien och Kroatien spelar 2-2, vilket gör att de båda länderna skulle gå vidare och att Italien då skulle åka ur. Hur stor är då chansen för ett nytt "due-due", likt det som Sverige och Danmark kokade ihop 2004? Inte så stort tror jag. Det finns många skillnader, Sverige och Danmark är både mer jämna fotbollsmässigt och har starkare vänskapsband jämfört med vad Spanien och Kroatien har.

För att vinna matchen mot Irland har Prandelli bestämt sig för att ändra en del i sin uppställning. Mario Balotelli väntas börja på bänken efter en mindre skada på träning och Giaccherini, Maggio och Bonucci väntas petas ur Prandellis nya elva. Italien kommer i stället spela med ett 4-3-1-2 med De Rossi på mittfältet och Thiago Motta som trequartista. Balzaretti kommer ersätta Giaccherini, Barzagli är tillbaka efter skada och Abate kommer ersätta Maggio. Helt rätt val av Prandelli då varken Giaccherini eller Maggio levererat i närheten av det som kan önskas av dem, speciellt Maggio.

Di Natale förväntas ersätta Balotelli och kommer spela tillsammans med Cassano på topp. Det som på pappret ser ut som en 4-3-1-2 kan lika gärna vara ett 3-5-2, Prandelli vill ha ett flexibelt lag och vill säkerligen ha mer kvalitet från kanterna än det som de senaste matcherna visat. Irland då? Italien har ett bättre lag men jag tror inte på någon promenadseger som det blev för Spanien. Det räcker med att tänka på att Trappatoni är Irlands manager och vad är det man brukar säga, släkten är värst.

Imorgon tror jag att Thiago Motta kan spela en avgörande roll för Italien. Håll även koll på Balotelli om han blir inbytt, efter den mardrömsvecka han har haft borde hans nerver ha lugnat sig. Utöver det? Imorgon spelas en av förhoppningsvis många kommande finalliknande matcher för Italien. En vis man sade en gång: En final spelar man inte, en final vinner man.

Forza ragazzi.

Kommentera
Kopiera länk
Dela