Fredag 16 Apr
Stockholm

"Cassano fick äntligen jubla"

Siavoush Fallahi om att Cassano fick sin revansch för due-due i EM 2004.
Siavoush Fallahi om att Cassano fick sin revansch för due-due i EM 2004. Foto: Nyheter24/Elin Mårtensson

KRÖNIKA. Nyheter24:s Italienexpert Siavoush Fallahi om att Cassano kan le igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Inför matchen var förutsättningarna glasklara. Skulle Spanien och Kroatien spela 2-2 skulle Gli Azzurri åka ut hur mycket de än vann sin match med. En situation som Italien redan tvingats utstå när Sverige och Danmark spelade 2-2 EM 2004 och båda gick vidare, på Italiens bekostnad.

Utöver att förutsättningarna inför matchen var historiskt lika förutsättningarna 2004 så skulle en speciell spelare också få njuta av sitt mål, istället för att bryta ut i tårar.

Jag pratar såklart om Antonio Cassano. För er som inte kommer ihåg så avgjorde Antonio Cassano Italiens match mot Bulgarien EM 2004. Efter slutsignalen jublade han och var gladast av alla. Några sekunder senare kvitterade Sverige till 2-2 mot Danmark och Antonio som skulle ha blivit matchhjälte grät förtvivlat på planen.

I dag åtta år senare kan Cassano återigen le. I dag gjorde han mål och står tillsammans med Balotelli som matchhjälte. Cassano kan återigen le för att han gör det han älskar mest, nämligen att spela fotboll. 

Alla älskar väl fotboll kanske ni tänker, jo absolut. Men alla har inte hotats av en hjärtsjukdom som kunde ta det dem älskar som mest ifrån de. I Cassanos fall gick det bra och han återvände till planen. Tårarna har byts ut mot den leende konstnär som vi alla älskar att se.

Italien går vidare till kvartsfinal och de lider på vägen. För i dag stämde inte spelet, men precis som jag skrev inför matchen så var gårdagens match mot Irland bara en i raden av finaler. Finaler spelar man inte, finaler vinner man. Italien vinner och går vidare, Prandelli kan le och bygga vidare.

Forza ragazzi.

Kommentera
Kopiera länk
Dela