Siavoush Fallahi om att Cassano fick sin revansch för due-due i EM 2004.
Siavoush Fallahi om att Cassano fick sin revansch för due-due i EM 2004. - Foto: Nyheter24/Elin Mårtensson

"Cassano fick äntligen jubla"

KRÖNIKA. Nyheter24:s Italienexpert Siavoush Fallahi om att Cassano kan le igen.


Inför matchen var förutsättningarna glasklara. Skulle Spanien och Kroatien spela 2-2 skulle Gli Azzurri åka ut hur mycket de än vann sin match med. En situation som Italien redan tvingats utstå när Sverige och Danmark spelade 2-2 EM 2004 och båda gick vidare, på Italiens bekostnad.

Utöver att förutsättningarna inför matchen var historiskt lika förutsättningarna 2004 så skulle en speciell spelare också få njuta av sitt mål, istället för att bryta ut i tårar.

Jag pratar såklart om Antonio Cassano. För er som inte kommer ihåg så avgjorde Antonio Cassano Italiens match mot Bulgarien EM 2004. Efter slutsignalen jublade han och var gladast av alla. Några sekunder senare kvitterade Sverige till 2-2 mot Danmark och Antonio som skulle ha blivit matchhjälte grät förtvivlat på planen.

I dag åtta år senare kan Cassano återigen le. I dag gjorde han mål och står tillsammans med Balotelli som matchhjälte. Cassano kan återigen le för att han gör det han älskar mest, nämligen att spela fotboll. 

Alla älskar väl fotboll kanske ni tänker, jo absolut. Men alla har inte hotats av en hjärtsjukdom som kunde ta det dem älskar som mest ifrån de. I Cassanos fall gick det bra och han återvände till planen. Tårarna har byts ut mot den leende konstnär som vi alla älskar att se.

Italien går vidare till kvartsfinal och de lider på vägen. För i dag stämde inte spelet, men precis som jag skrev inför matchen så var gårdagens match mot Irland bara en i raden av finaler. Finaler spelar man inte, finaler vinner man. Italien vinner och går vidare, Prandelli kan le och bygga vidare.

Forza ragazzi.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

2 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.