"Jag tror inte att han (Ronaldo) blir ett så stort hot", säger...
1 av 4
"Jag tror inte att han (Ronaldo) blir ett så stort hot", säger... - Foto: Ivan Sekretarev/SCANPIX
Det spanska laget har kritiserats för att spela tråkigt- Sundgren menar att folk är "avundsjuka".
2 av 4
Det spanska laget har kritiserats för att spela tråkigt- Sundgren menar att folk är "avundsjuka". - Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix
...Den före detta landslagsbacken Gary Sundgren, som spelade fem säsonger i Real Zaragoza.
3 av 4
...Den före detta landslagsbacken Gary Sundgren, som spelade fem säsonger i Real Zaragoza. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
Spanien laddar upp inför kvällens match, som blir en enkel historia enligt Sundgren.
4 av 4
Spanien laddar upp inför kvällens match, som blir en enkel historia enligt Sundgren. - Foto: Vadim Ghirda/AP/SCANPIX

Spanienexperten: "De är så bollskickliga att alla blir avundsjuka"

Spanien spelar tråkig fotboll enligt många fotbollssupportrar. Gary Sundgren, med ett förflutet i Zaragoza håller inte med kritikerna.


Portugal-Spanien

När?
20.45

Var?
Donbass Arena, Donetsk.

Vilken kanal?
SVT1, klockan 20.00.

Läget i lagen:
Portugals anfallare Helder Postiga är skadad, Hugo Almeida ersätter förmodligen. Spanien är skadefritt.

Senaste möte:

Spanien vann kvartsfinalen i VM 2010 med 1-0.

Så här startar Spanien:

(4-3-3):Iker Casillas — Alvaro Arbeloa, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba — Sergio Busquets, Xavi, Xabi Alonso — David Silva, Álvaro Negredo, Andrés Iniesta.

Så här startar Portugal:

(4-3-3): Rui Patricio — Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Fábio Coentrao — Joao Moutinho, Miguel Veloso,Raul Meireles — Nani, Hugo Almeida, Cristiano Ronaldo.

DONETSK. Tidigare i dag bemötte Andres Iniesta den kritik som Spanien och deras tiqui-taca-fotboll fått. Den före detta landslagsbacken och Spanien-älskaren Gary Sundgren tycker att kritiken är obefogad.

- Jag tycker inte de spelar tråkigt, de är så bollskickliga att alla blir avundsjuka, säger han till Nyheter24.

När Nyheter24 pratar med Sundgren befinner han sig i Marbella där han laddar upp för kvällens semifinal. Men matchen är inte vilken semifinal som helst. Det är "slaget om den Iberiska halvön" och en chans för Portugal att få revansch för kvartsfinalförlusten i VM 2010.

Känner man att den är extra viktig?

- Man märker det redan. Folk går ut med  sina flaggor och de är klädda i rött. Vi ska bort till en bar och kika med alla spanjorer, berättar Gary Sundgren.

"De vinner med 3-0"
Inför matchen har allt snack handlat om en portugis - Cristiano Ronaldo. Gary Sundgren tror inte att Spanien får så stora problem med den formtoppade anfallaren.

- Alla känner honom. De är många som spelat mot honom i den spanska ligan och som vet hur man ska stoppa honom, även Xabi Alonso och Ramos vet det också. Jag tror inte att att han blir ett så stort hot.

Spanien vinner enkelt över grannarna i väst, enligt Sundgren:

- Jag har tippat 3-0 och tror att de vinner med det.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

1 timme sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

2 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

2 timmar sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.

Palestina vill att Fifa straffar Israel

idag 13:26
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

idag 13:24
NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullett Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.