1 av 6
Manuel Neuer var chanslös på nicken. - Foto: Vadim Ghirda/SCANPIX
När han nickade in ledningen för Italien kunde han inte hålla tillbaka glädjen.
2 av 6
När han nickade in ledningen för Italien kunde han inte hålla tillbaka glädjen. - Foto: Matthias Schrader/SCANPIX
Och visst är leendet tydligt.
3 av 6
Och visst är leendet tydligt. - Foto: Matthias Schrader/SCANPIX
Mario Balotelli firar sitt 1–0 för Italien.
4 av 6
Mario Balotelli firar sitt 1–0 för Italien. - Foto: Michael Sohn/SCANPIX
Men självklart drog han av sig tröjan. Vilket han också fick ett gult kort för.
5 av 6
Men självklart drog han av sig tröjan. Vilket han också fick ett gult kort för. - Foto: Vadim Ghirda/SCANPIX
När han sedan satte 2–0 i den 36:e minuten var stenansiktet tillbaka.
6 av 6
När han sedan satte 2–0 i den 36:e minuten var stenansiktet tillbaka. - Foto: Frank Augstein/SCANPIX

Här bryter Balotelli sitt löfte - jublar efter mål

Mario Balotelli – som sagt att han inte ska fira ett mål förrän han avgör en VM-final – höll inte sitt löfte och jublade när han gjorde 1–0 för Italien. Och kanske fick han det. Italien vann ju med 2–1.

Avslut på mål: 8-5

WARSZAWA. Mario Balotelli har sagt att han aldrig ska jubla efter ett mål förrän han avgör en VM-final. Redan när han satte sin straff mot i EM-kvartsfinalen mot England kunde man skönja ett litet leende på hans läppar. Men i EM-semifinalen mot Tyskland bröt han definitivt det löftet.

I den 21:a minuten tog sig Antonio Cassano förbi på vänsterkanten och slog ett perfekt inlägg till Mario Balotelli. 21-åringen satte dit skallen och Manuel Neuer var chanslös i Tysklands mål. Efter målet firade Manchester City-anfallaren som aldrig förr.

Men när han sedan även satte 2–0 för Italien i den 36:e minuten – med ett stenhårt skott i krysset – var hans stenansikte tillbaka.

Men som sig bör stod han för en ny kontroversiell gest och spände musklerna när tog av sig tröjan och firade sitt mål.

Ett regelbrott som också resulterade i ett gult.

I den andra halvleken fick stjärnan kramp och blev utbytt mot Antonio Di Natale. Men vad gjorde det. Han avgjorde ju EM-semifinalen och ska få spela EM-final. Kanske bjuder han på ett jubel även då?