Olivier Giroud byter Montpellier mot Arsenal.
1 av 5
Olivier Giroud byter Montpellier mot Arsenal. - Foto: AP/SCANPIX
Jordi Alba får stopp på Cristiano Ronaldo. Nästa säsong spelar Alba i Barcelona.
2 av 5
Jordi Alba får stopp på Cristiano Ronaldo. Nästa säsong spelar Alba i Barcelona. - Foto: Scanpix
Mario Mandzukic är klar för Bayern Munchen efter en strålande turnering.
3 av 5
Mario Mandzukic är klar för Bayern Munchen efter en strålande turnering. - Foto: Antonio Calanni/AP/Scanpix
Theodor Gebre Selassie var lysande i det Tjeckien som tog sig till kvartsfinal.
4 av 5
Theodor Gebre Selassie var lysande i det Tjeckien som tog sig till kvartsfinal. - Foto: Petr David Josek/AP/Scanpix
Vedran Corluka är en av förbundskaptenen Slaven Bilics favoritspelare. Det ledde till att Bilic plockade med Corluka till Lokomotiv Moskva där ett fett kontrakt väntade.
5 av 5
Vedran Corluka är en av förbundskaptenen Slaven Bilics favoritspelare. Det ledde till att Bilic plockade med Corluka till Lokomotiv Moskva där ett fett kontrakt väntade. - Foto: Darko Bandic/AP/Scanpix

Här är spelarna som utnyttjade EM-skyltfönstret

Rasmus Elm floppade medan Mario Mandzukic slog igenom stort. Här är spelarna som utnyttjade det gigantiska skyltfönster som EM faktiskt är.


Inte ens nära

Rasmus Elm, AZ Alkmaar
Blev utsedd till EM:s hetaste spelare av The Independent inför turneringen. Storklubbar som Manchester United och Liverpool sades vara intresserade. Men Elm infriade inte någons förväntningar och nu är han aktuell för, eh, Hamburg.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven
Var liksom Elm uppskriven inför EM. Efter svaga insatser har intresset svalnat.

Kim Källström, Lyon
Sade att han ville till Ryssland och Rubin Kazan ville ha Källström. Men efter EM har klubben backat och nu ser miljonerna i Ryssland ut att vara långt borta.

Fernando Llorente, Athletic Bilbao
Targetanfallaren ryktades till flera storklubbar inför EM. Men Vicente del Bosque har ratat Llorente gång efter gång. Blir det ännu ett år i den spanska mittenklubben nu?

POLEN/UKRAINA. Stora internationella mästerskap bjuder alltid på spelargenombrott och tokfloppar. Nyheter24 har listat spelarna som tog chansen – och de som floppade totalt.

1. Jordi Alba, från Valencia till Barcelona.
Ytterbacken var aktuell för Barcelona redan före EM. Hans lysande insatser på Spaniens väg till finalen övertygade storklubben.

2. Mario Mandzukic, från Wolfsburg till Bayern Munchen.

Mario Balotelli och Mario Gomez i all ära. Men vem visste, med handen på hjärtat, vem Mario Mandzukic var före EM? Kroaten gjorde tre mål på tre matcher och belönas med spel i den tyska storklubben.

3. Olivier Giroud, från Montpellier till Arsenal.
Den franska ligans skyttekung fick inte spela så mycket som han hoppats i EM. Men den lilla speltiden samt (eller framför allt) insatsen i Montpellier räckte ända till Premier League.

4. Theodor Gebre Selassie, från Slovan Liberec till Werder Bremen.
Nu är kanske inte Werder Bremen en storklubb, men det är inte Slovan Liberec heller. Högerbacken var en av Tjeckiens bästa spelare under EM och byter den tjeckiska ligan mot Bundesliga.

5. Vedran Corluka, från Bayer Leverkusen/Tottenham till Lokomotiv Moskva.
Kroatiens förbundskapten Slaven Bilic var så imponerad av Corlukas EM-insats att han väljer att ta med honom till Lokomotiv Moskva.

PÅ GÅNG:

Luka Modric, Tottenham.

Kroatiens spelfördelare ryktas till storklubbar runt om i Europa. Bland andra PSG, Real Madrid, Manchester United och Chelsea sägs vara intresserade.

Robin van Persie, Arsenal.
Manchester City och PSG är ute efter Arsenals guldklimp samtidigt som Arsenal värvat anfallarna Olivier Giroud och Lukas Podolski. Stannar van Persie i London?

Jakub "Kuba" Blaszczykowsky, Dortmund.
Polens storstjärna var lysande i gruppspelet. Mycket talar för att han stannar i Tyskland, men både Tottenham, Arsenal och Juventus sägs vara intresserade.

Andreas Isaksson, klubblös.
Den svenske keepern har både hyllats och sågats under EM. Nu uppger påstridiga källor skotska att Celtic vill ha Isaksson.

Raul Meireles, Chelsea.
Har ont om speltid i Chelsea samtidigt som han varit bra i Portugal under EM. Napoli vill ha portugisen.

Andrij Jarmolenko, Dinamo Kiev.
Ukrainas stjärnnamn har visat upp sig på den internationella scenen och frågan är om Dinamo får behålla sin guldklimp.

Yann M'vila, Rennes
Frankrikes mittfältsmotor övertygade inte nämnvärt i EM. Men han är ändå nära en övergång till Arsenal.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.