"Vi led i gruppspelsmatchen mot Irland men sedan kvalificerade vi oss till slutspelet och det ändrade allt", säger Marchisio.
1 av 3
"Vi led i gruppspelsmatchen mot Irland men sedan kvalificerade vi oss till slutspelet och det ändrade allt", säger Marchisio. - Foto: Clive Mason/Getty Images
Claudio Marchisio säger att Italien vet hur de ska göra för att besegra Spanien i kvällens EM-final.
2 av 3
Claudio Marchisio säger att Italien vet hur de ska göra för att besegra Spanien i kvällens EM-final. - Foto: Claudio Villa/Getty Images
"Spanien är ett extremt bra lag. Men vi har redan mött dem i gruppspelet och vi vet hur vi ska slå dem", säger 26-åringen.
3 av 3
"Spanien är ett extremt bra lag. Men vi har redan mött dem i gruppspelet och vi vet hur vi ska slå dem", säger 26-åringen. - Foto: Michael Steele/Getty Images

Marchisio: "Vi vet hur vi ska slå Spanien"

Italiens innermittfältare om kvällens final - och lagens andra möte i turneringen: "Övertygade om att vi kan uppnå vårt mål".


Spanien-Italien

När?
Klockan 20.45 på söndag.

Var?
Olympiastadion i Kiev. Kapacitet: 70 050.

Kanal?

TV4 från klockan 20.00.

Senaste möte:
1-1 i gruppspelet.

Preliminära startelvor:

Spanien
Casillas - Arbeloa, Pique, Ramos, Alba - Busquets, Alonso, Xavi - Silva, Fabregas, Iniesta.

Italien
Buffon - Abate, Bonucci, Barzagli, Chiellini - Pirlo - De Rossi, Marchisio, Montolivo - Cassano, Balotelli.

KIEV. Det har väl inte undgått någon att Spanien och Italien möts i EM-final i kväll. Spanien har vunnit två raka mästerskap och Italien har inte vunnit en EM-turnering på 44 år. Men nu är det dags – i alla fall om man får tro mittfältaren Claudio Marchisio.

– Spanien är ett extremt bra lag. Men vi har redan mött dem i gruppspelet och vi vet hur vi ska slå dem. Jag tänker inte berätta hur vi ska göra det, det får ni se på planen, säger 26-åringen till Goal.com.

"Allt ändrade sig när vi gick till slutspelet"

Marchisio som, vid sidan av Andrea Pirlo, har varit en viktig kugge för Italien på innermittfältet tycker att allting vände för laget när de lyckades ta sig vidare ifrån gruppspelet med en hårsmån.

– Vårt självförtroende har sakta men säkert ökat under turneringen. En match i taget, turneringar av den här storleken tenderar till att ändras på bara några minuter. Och det hände oss. Vi led i gruppspelsmatchen mot Irland men sedan kvalificerade vi oss till slutspelet och det ändrade allt, säger han och fortsätter:

– Det gav oss friheten att vi kunde börja spela med det självförtroendet som vi behövde. Trots att vi vann mot England på straffar dominerade vi den matchen och sedan mot Tyskland spelade vi väldigt bra. Med tiden har vi blivit mer och mer övertygade om att vi kan uppnå vårt mål, säger 26-åringen.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.   

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!