Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pool-fansen övertramp: "Hoppas du får cancer igen"

Mark Halsey hånas och attackeras på sociala medier efter sin insats i matchen mellan Liverpool och Manchester United.
1 av 2

Mark Halsey hånas och attackeras på sociala medier efter sin insats i matchen mellan Liverpool och Manchester United.

Faksimil/Youtube.com

Anders Frisk bestämde sig för att lägga ner sin domarkarriär efter att ha hotats.
2 av 2

Anders Frisk bestämde sig för att lägga ner sin domarkarriär efter att ha hotats.

AP/SCANPIX

Sport | 24/09/2012 12:34

Domaren Mark Halsey stod för en tveksam insats i det laddade mötet mellan Liverpool och Manchester United. Nu attackeras han av Pool-fans på twitter – som skriver vedervärda tweets om hans tillfrisknande från cancer.

LIVERPOOL. Mötet mellan Liverpool och Manchester United var laddat redan innan söndagens match. Klubbarna som har en lång och historisk rivalitet gick ihop för att hedra de 96 personer som dog under Hillsborough-katastrofen. Så långt sköttes allt snyggt. 

Men när matchens väl sattes igång hamnade domaren Mark Halsey olyckligt i centrum. Halsey, som är känd för att ha övervunnit en kamp mot cancer och återvänt till fotbollen igen, visade först tveksamt ut Jonjo Shelvey och blåste sedan en än mer tveksam straff när Antonio Valencia föll lätt i straffområdet.

Men reaktionerna från Liverpool-anhängare efter matchen har knappast varit rumsrena. 

Enligt Daily Mail ska domaren tagit emot tweets som "Jag hoppas Mark Halsey får cancer igen och dör" och "Mark Halsey borde ha dött av sin cancer". 

Eftersom hans fru kämpar mot cancer för tillfället tog Liverpool-fansens fruktansvärda reaktioner extra hårt för domaren som nu erbjuds psykologhjälp av domarförbundet i Storbritannien.

Med anledning av påhoppen har domarförbundet valt att låta en annan domare döma Capital One Cap-matchen mellan Southampton och Sheffield Wednesday på tisdag.