John Guidetti berättar om tiden som ungdomsproffs i Manchester City.
1 av 3
John Guidetti berättar om tiden som ungdomsproffs i Manchester City. - Foto: JONAS EKSTR֖MER / SCANPIX
"Folk spottade på mig. De tog mina skor, klippte av dem på mitten och slängde dem i papperskorgen."
2 av 3
"Folk spottade på mig. De tog mina skor, klippte av dem på mitten och slängde dem i papperskorgen." - Foto: Henry Browne/Bildbyrån
"När du gör din första träning passar de inte dig, för om du inte har bollen kan du inte visa att du är bra."
3 av 3
"När du gör din första träning passar de inte dig, för om du inte har bollen kan du inte visa att du är bra." - Foto: Bildbyrån / RICHARD LAM

Guidetti: "De spottade på mig och klippte sönder mina skor"

Det är bara en tidsfråga innan John Guidetti är fri från sina skadebekymmer. Men nu berättar 20-åringen om sin första tid som ungdomsproffs i Manchester City: "Jag har varit med om att folk har spottat på mig och klippt sönder mina skor."


LONDON. John Guidetti anses bland många vara svensk fotbolls nästa stjärnskott. 20-åringen provade lyckan, redan för fyra år sedan, som ungdomsproffs i Manchester City. Nu berättar stjärnan själv om sin tuffa första tid i City i SVT:s Skavlan som sänds klockan 21.00 på fredag. 

– Folk spottade på mig. De tog mina skor, klippte av dem på mitten och slängde dem i papperskorgen, säger 20-åringen i programmet. 

Guidetti minns tillbaka men tar den första tiden med en klackspark.

– De sa öppet saker om min familj när de var här för första gången. Men de var inte så smarta att de förstod att skandinaver kan engelska, skrattar han.

"I Sverige älskar alla varandra"

Det är stor skillnad i klimatet som ung fotbollsspelare i Sverige och England. 

– I Sverige älskar alla varandra. Det high-fivas och man jublar när andra gör mål. Här är det tufft för man vet att alla inte kommer att klara det, säger han och fortsätter.

– När du gör din första träning passar de inte dig, för om du inte har bollen kan du inte visa att du är bra.

"Jag har stått upp mot Touré och Vieira"

För att bli accepterad i England berättar han att måste man visa upp sig och framför allt stå upp för sig själv.

– Du gör mål och spelar bra. Då får du respekt och jag tar en konflikt om den kommer. Jag har stått upp mot de bästa under träning, Kolo Touré och Patrick Vieira.

När sångerskan Alicia Keys, som också medverkar i programmet, får höra om Guidettis mystiska virussjukdom som orsakats av dåligt stekt kyckling lägger sig hon i diskussionen.

– Jag äter inte kyckling, säger hon och Guidetti fyller i.

– Jag har också slutat med det, skämtar Guidetti.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.