Måndag 26 Sep
Stockholm

John Terry avstängd fyra matcher

John Terry missar fyra matcher med sitt Chelsea.
1 av 3
John Terry missar fyra matcher med sitt Chelsea. Foto: AP/Scanpix
Rasistattacken på Anton Ferdinand kostar Terry dyrt. 200 000 pund för att vara exakt.
2 av 3
Rasistattacken på Anton Ferdinand kostar Terry dyrt. 200 000 pund för att vara exakt. Foto: Sang Tan/Ap
I senaste mötet mot QPR valde Ferdinand att inte skaka hand med Terry.
3 av 3
I senaste mötet mot QPR valde Ferdinand att inte skaka hand med Terry. Foto: AP Photo/Sang Tan

Rasistattacken på Anton Ferdinand kostar John Terry dyrt. Chelsea-backen missar fyra matcher med klubblaget och tvingas böta 2,35 miljoner kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

LONDON. FA har beslutat att bötfälla Chelseas mittback John Terry, 31, för de misstankar om rasistuttalanden från honom i samband med en fotbollsmatch mot QPR. Terry ska ha sagt rasistiska glåpord till QPR-spelaren Anton Ferdinand. Nu dömds stjärnan till fyra matchers avstängning och totala böter på 200 000 pund, alltså 2,35 miljoner kronor

– Terry är besviken på faktumet att FA har kommit fram till olika slutsatser i rätten, säger en talesman för John Terry enligt BBC.

Talesmannen uppger även att John Terry kommer att överväga att överklaga domen så snart han har fått ta del av den förhandsundersökning som gjorts i fallet.

Aktuell för spel mot Arsenal

Terry kan fortfarande vara aktuell för spel i helgens match mot Arsenal, detta sedan domen inte träder i kraft förrän överklagantiden på två veckor är förbi.

– Vi respekterar FA:s beslut i domen. John har rätten att överklaga beslutet, det är därför olämpligt för oss att kommentera saken just nu, skriver Chelsea i ett uttalande. 

Bara några timmar innan de första förhören mot Terry valde 31-åringen att avsluta sin karriär i landslaget, detta sedan han ansåg att situationen inte längre var hållbar.


Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.