Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Henke" kan ta över Olssons krisklubb

- 02/10/2012, 09:23 -
Förre Landskrona-tränaren och svenske fotbollslegendaren Henrik Larsson kan ta över Blackburn Rovers.
1 av 2

Förre Landskrona-tränaren och svenske fotbollslegendaren Henrik Larsson kan ta över Blackburn Rovers.

SCANPIX SWEDEN

Martin Olsson, som delar moderklubben Högaborg med "Henke", kan nu få legendaren som tränare.
2 av 2

Martin Olsson, som delar moderklubben Högaborg med "Henke", kan nu få legendaren som tränare.

Svenske fotbollsprofilen ihopkopplad med tränarjobbet i Blackburn Rovers. Där skulle han få träna svenska tvillingparet Martin och Marcus Olsson.

LANDSKRONA/BLACKBURN. Sedan Steve Kean tvingades lämna tränarjobbet i krisklubben Blackburn Rovers är helt plötsligt en svensk högaktuell som ersättare.

Henrik Larsson, som sa upp sitt kontrakt med Landskrona i förra veckan, sägs intressera den förra storklubben, som nu harvar i den engelska andraligan The Championship.

Den svenske fotbollslegendaren hyllas för sitt jobb med Landskrona. I engelska Daily Mail står det att läsa att han "gjorde underverk utifrån förutsättningarna" under sina dryga tre säsonger som ansvarig för superettan-klubben.

Nu kan den Högaborg-fostrade förre anfallaren komma att få träna bröderna Martin och Marcus Olsson som också har Högaborg som moderklubb.

Tränarjobbet i Blackburn är allt annat än glamoröst – och en oerhört pressad position. Laget, som vann Premier league 1995, åkte i våras ur högsta ligan och ligger i skrivande stund på en fjärde plats i The Championship. Både klubbens styrelse och supportrar förväntar sig inget mindre än ett direkt återtåg till Premier league.

Sedan tidigare har Blackburn fått nobben av Tim Sherwood, tekniktränare i Tottenham. Erick Black är tillfälligt huvudansvarig tills en permanent tränare anställs.