Sir Alex ska ha bjudit in honom till Uniteds omklädningsrum.
Sir Alex ska ha bjudit in honom till Uniteds omklädningsrum. - Foto: Francisco Seco/AP

Sir Alex räddade Gazzas liv

För fem veckor sedan var den engelske legendaren Paul "Gazza" Gascoigne nära att dö på grund av sitt missbruk av alkohol och droger. Nu berättar 45-åringen att Sir Alex Ferguson skickade en personlig hälsning till honom när han var som sjukast.


Rubrikerna var stora och hälsningar många i de brittiska tidningarna när det uppdagades att Paul "Gazza" Gascoigne slogs för sitt liv för fem veckor sedan.  Gazza, som har en speciell plats i den brittiska fotbollen, har fått komma hem till England från sitt behandlingshem i Arizona. 

45-åringen berättar att flera familjemedlemmar och vänner inom den närmsta kretsen skickade kärleksfulla hälsningar till honom när han kämpade som mest för sitt liv på andra sidan Atlanten. Bland dessa var Manchester Uniteds demontränare Sir Alex Ferguson enligt The Sun

"Var i praktiken död för två veckor sedan"

Enligt Gazza ska Ferguson ha hälsat att alla i United stöttade honom och erbjöd honom att komma och hälsa på laget i omklädningsrummet när han blev frisk. 

– Läkare som jobbat med alkoholister säger att mina levervärden är de värsta de sett. Jag minns att tre doktorer injicerade något för att jag skulle hållas vid liv. Läkarna gav mig ingen chans att överleva. Jag var i praktiken död för två veckor sedan, sa Gascoigne till brittiska tidningar under söndagen. 

Enligt hans tidigare rumskompis drack Gazza två liter sprit, 15 öl och tog 30 valium under sina värsta dagar

Gazza, som har behandlats för sina alkohol- och drogproblem flera gånger om, har nu bestämt sig för att klara sig igenom sitt missbruk.

– Jag kan inte be om föråtelse igen. Jag måste bara bevisa att jag är på bättringsvägen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.