Vincent Kompany har köpt en belgisk division 3-klubb.
1 av 3
Vincent Kompany har köpt en belgisk division 3-klubb. - Foto: Ap/SCANPIX
Citys kapten vill ge ungdomarna i Bryssel en chans att bli fotbollsproffs.
2 av 3
Citys kapten vill ge ungdomarna i Bryssel en chans att bli fotbollsproffs. - Foto: Ap/SCANPIX
26-åringen låter supportrarna bestämma ett nytt namn, ny logga, nya dräkter och en ny slogan för klubben.
3 av 3
26-åringen låter supportrarna bestämma ett nytt namn, ny logga, nya dräkter och en ny slogan för klubben. - Foto: Ap/SCANPIX

City-stjärnans märkliga köp: En värdelös fotbollsklubb

En vanlig fotbollsspelares inköpslista: Bilar, lyxig hus och tatueringar. Men Manchester Citys Vincent Kompany går emot strömmen – och köper en kass fotbollsklubb.


Känner du igen fotbollslaget FC Bield? Inte? Nej, det är du med all sannolikhet inte ensam om. Klubben parkerar på jumboplatsen i den belgiska tredjedivision.

På 25 matcher har klubben bara tagit tio poäng och har 17 poäng upp till säker mark.

Men nu händer det grejer i den Brysselbaserade klubben. Manchester Citys kapten och ledare Vincent Kompany har nämligen köpt upp klubben.

Klubben ska få en nystart

På den nystartade webbsidan westartfromscratch.com förklarar belgaren, med rötterna i Kongo, sitt köp.

Främst är det för att ge alla ungdomar i Bryssels förorter chansen att bli fotbollsproffs. Klubben, som lär få en rejäl nystart med den 26-årige belgaren, ska få en rejäl nystart med ett nytt namn, en ny logga, nya dräkter och en ny slogan – som han låter supportrarna bestämma.

Frågan är bara hur det hade sett ut om Kompany hade besökt klubben och dess spelare under match i dagens läge? Som betraktare kan man tänka sig att det hade sett ut så här.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

1 timme sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.