Torsdag 19 Maj
Stockholm

Fotbollsstjärnans oväntade drag – dök upp på amatörmatch

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

För tre år sedan var Martin Petrov fotbollsstjärna i Manchester City. Under lördagen chockade han domare, publik och spelare när han dök upp under en amatörmatch i England.
– Jag kunde inte tro det var sant, berättade en medtagen motståndare efter matchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Petrovs karriär

På 124 matcher i tyska Wolfsburg gjorde Martin Petrov 33 mål och 38 assist. I Premier League-lagen (eller dåvarande Premier League-lag) Bolton och Manchester City mäktade han med 24 mål och 35 assist på 158 matcher.

Även hans landslagsfacit imponerar med 19 mål på 90 matcher. 

Flera säsonger i tyska Bundesliga, hyllad efter sina år i Manchester City och nästan hundra internationella matcher med sitt landslag Bulgarien. Martin Petrovs meritlista är lika lång som imponerande. 

Det var därför många chockade miner som uppstod när 34-åringen under lördagsmorgonen klev in på planen inför en amatörmatch i England

"Kunde inte tro det var sant"

– Som City-supporter kunde jag knappt tro det var sant. För bara några år sedan lirade han i mitt favoritlag i engelska högstaligan – nu mötte jag honom i en fotbollsmatch, berättade en upprymd motståndare till Mirror efter matchen. 

Matrin Petrov, som så sent som i våras representerade Espanyol, har varit klubblös under ett par månader. Anledningen till hans uppseendeväckande comeback ska vara Bulgarens behov av matchträning – han ska nämligen återvända till elitfotbollen och bulgariska högstaligan är det tänkt. 

"Stod inte ut i mängden"

Men än har en en bit kvar till toppform. För trots att han gjorde matchens enda mål fick han en känga från en motståndare efter matchen. 

– Ärligt talat syntes det inte att han förut varit ett internationellt fotbollsproffs. Han stod inte ut ur mängden, säger han till Mirror. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela