Söndag 23 Jan
Stockholm

Här är de smaskigaste detaljerna från Sir Alex självbiografi

Sir Alex Ferguson gav under onsdagen ut sina nya bok.
1 av 6
Sir Alex Ferguson gav under onsdagen ut sina nya bok. Foto: Bildbyrån
De har inte alltid varit vänner, Alex Ferguson och David Beckham.
2 av 6
De har inte alltid varit vänner, Alex Ferguson och David Beckham. Foto: Darren Walsh / Action Images / Bildbyrån
"Fergietime" är ett känt uttryck numera.
3 av 6
"Fergietime" är ett känt uttryck numera. Foto: Bildbyrån
Ferguson fick avsluta sin tränarkarriär med att vinna Premier League förra säsongen.
4 av 6
Ferguson fick avsluta sin tränarkarriär med att vinna Premier League förra säsongen. Foto: Jason Cairnduff / Bildbyrån
Ronaldo är den bästa han haft som spelare berättade Ferguson.
5 av 6
Ronaldo är den bästa han haft som spelare berättade Ferguson. Foto: Jason Cairnduff / Bildbyrån
Han är också känd för att klaga på domaren ibland.
6 av 6
Han är också känd för att klaga på domaren ibland. Foto: Bildbyrån / Action Images

Världens bästa tränare genom tiderna Sir Alex Ferguson släpper i en bok under tisdagen alla sköna hemligheter efter sina 26 år i Manchester United.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den åttonde maj tidigare i år kom nyheten som alla United supportrar inte vill höra. Sir Alex Ferguson bestämde sig för att sluta som tränare i laget som han basat över i 26 år. 71-årige skotten kom till Manchester United 1986 och han tog 13 ligatitlar och två Champions League-guld under de åren.

Evertons David Moyes tog sedan över och har fått en knackig start på ligasäsongen med endast elva poäng på åtta spelade matcher, hela åtta poäng bakom ligaledarna Arsenal.

Under tisdagen släppte Sir Alex sin bok där han avslöjar en mängd olika smaskiga detaljer om alla stjärnorna som han har haft under åren. Här är ett axplock om vad han berättade om stjärnorna och sin karriär:

England: "Jag tackade nej till att ta över det engelska landslaget två gånger, först 1999 och sen den andra gången två år efter när Sven-Göran Eriksson blev utnämnd att ta över landslaget."

Wayne Rooney: "Rooney kom in till mitt kontor efter att vi säkrat ligatiteln och sa att han ville flytta. 2010 innan Rooney förlängt med klubben, hävdade han att klubben saknade ambitioner och berättade för mig att han var besviken att jag inte värvade Mesut Özil från Werder Bremen. Jag berättade då för Rooney att ingen bestämmer över mina affärer."

David Beckham: "David var den ende spelare som jag har tränat som valde att bli känd, som gjorde det till sitt livsmål att bli känd utanför fotbollen"

Den berömda skon mot Beckham:

"I hans sista säsong med oss, var vi medvetna om att David ville bort och vi hade hört rykten om en flirt mellan Real Madrid och Davids agenter. Jag var sedan förbannad efter förlusten mot Arsenal och då hände det. Beckham var omkring 12 meter ifrån mig och mellan oss låg det en rad med skor på golvet och David svor. Jag rörde mig då mot honom, och när jag närmade mig sparkade jag en sko som träffade honom rakt ovanför ögat. Då gick han emot mig och spelarna stoppade honom. Sitt ner, sa jag. Du har förstört för ditt lag och du kan argumentera så mycket du vill emot det. Nästa dag var händelsen i pressen. Jag kände då att David var tvungen att lämna. Mitt budskap var att en Manchester United-spelare trodde att han var större än chefen, men det funkar inte. Det ögonblick chefen förlorar sin auktoritet, då kommer spelarna att köra över dig och då är du i trubbel."

Roy Keane: "Den tuffaste delen med Roys kropp är hans tunga, han har den mest barbariska tungan du kan tänka dig. Han kan försvaga den mest självsäkra personen i världen på några sekunder. Med Roy, fanns det episoder av stor friktion och han försökte påtvinga sin vilja till laget. Vid ett tillfälle, när jag kom in i omklädningsrummet, var Roy och Ruud van Nistelrooy där och de bråkade så de fick dras isär av spelarna. Van Nistelrooy hade modet att stå upp mot Roy, eftersom många andra inte vågade. Han var en hotfull och våldsam individ."

Rafa Benitez: "Benitez brydde sig mer om att försvara och förstöra en match än om att vinna den. Jag hade svårt att titta på Liverpool när han var där", skriver han och fortsätter:

"Han gjorde ett misstag när han gjorde vår rivalitet till en personlig historia. När du gjorde det till något personligt hade han inte en chans. Jag hade framgången på min sida."

Steven Gerrard: "Jag är en av de få som tyckt att Gerrard inte är en topp, toppspelare. När Keane och Paul Scholes var med i vårt lag fick han knappt röra bollen."

När Cristiano Ronaldo ville lämna United men stannade: "Jag sa: Jag vet att du vill gå till Real Madrid. Men jag skulle hellre skjuta dig än att sälja dig till den mannen (Florentino Perez hade sagt att Real Madrid var världens största klubb) nu. Om du presterar, jävlas inte med oss, och någon erbjuder oss en världsrekordsumma så kommer vi släppa dig"

Källor: BBC, Sky Sports, The Guardian, Daily Mail, Goal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela