Torsdag 5 Aug
Stockholm

Fotbollsstjärnornas pappa våldtäktåtalas

Gary och Phil Nevilles pappa Neville åtalas just nu för våldtäkt.
1 av 4
Gary och Phil Nevilles pappa Neville åtalas just nu för våldtäkt. Foto: Bildbyrån
Phil Neville som numera hjälper David Moyes att leda Manchester United.
2 av 4
Phil Neville som numera hjälper David Moyes att leda Manchester United. Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Gary Neville är hjälpreda åt Roy Hodgson och det engelska landslaget.
3 av 4
Gary Neville är hjälpreda åt Roy Hodgson och det engelska landslaget. Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / John Sibley
Bröderna tillsammans i United på en lagbild från 1998.
4 av 4
Bröderna tillsammans i United på en lagbild från 1998. Foto: Bildbyrån

Manchester United-legendarerna Gary och Phil Neville infinner sig den här veckan i engelsk domstol – som karaktärsvittnen till sin våldtäktsmisstänkte far Neville Neville.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i slutet av mars som Gary och Phil Nevilles far Neville Neville (jo, han heter så) fick skjuts hem från en bar av en kvinna i medelåldern. Enligt kvinnan ska Neville ha förgripit sig sexuellt på henne när hon skulle släppa av honom utanför hans hem. Neville hävdar dock att de ska ha haft sex i samförstånd.

Under åtalet mot 64-åringen, som påbörjades i måndags, berättade Neville om hur det gick till när han upplyste sin son Phil och sin dotter Tracey om misstanken mot honom.

"Jag vet att du aldrig skulle göra det"

– Han var rasande. Han sa: "Du har den mest underbara frun någonsin", ska Neville ha sagt i rätten enligt Daily Mail och fortsatt:

– Han sa: "Hon älskade dig till döden". Vid det laget grät jag. Han (Phil) vände sig sedan om mot mig och sa: "Jag kommer inte att fråga om du sexuellt utnyttjade kvinnan, jag vet att du aldrig skulle göra det". 

– Jag sa: "Philip, jag utnyttjade aldrig den kvinnan sexuellt".

– Han sa: "Sluta gråta då, ta dig samma, gå in där (i köket), du har en del att reda ut med mamma". 

"Skulle aldrig kunna säga ett dåligt ord om honom"

I rättegången har Gary Neville ställt upp som karaktärsvittne för sin far. Han berättade bland annat att han har druckit alkohol med honom vid flera tillfällen men att han aldrig har tappat omdömet.

– Jag skulle aldrig kunna säga ett dåligt ord om honom. Han är en människa, han har gjort misstag, men inte som det här.

På frågan om hans far har gjort närmanden mot yngre kvinnor tidigare svarade Gary:

– Jag antar att han kan ha gjort det ifall han har velat. Men jag har aldrig tänkt på det. Tanken har aldrig slagit mig. Det hade bara varit löjligt. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt