"Vi måste våga spela fotboll"

Modigt Chelsea möter "världens bästa lag" på Camp Nou.


Det är dags för semifinaler i Champions League. Först ut är den första av två matcher mellan Barcelona och Chelsea. I kväll möts lagen på Camp Nou. Barcelona får gälla som favorit, men Chelseatränaren Guus Hiddink hoppas på en skräll och efterlyser mod hos sina spelare.

–Vi vet att vi möter världens kanske bästa lag just nu och att det kommer att bli jobbigt för oss. Men det är viktigt att vi vågar ta initiativet och spela fotboll. Blir vi rädda och försiktiga, så kommer vi att förlora matchen, säger han enligt The Guardian.

I kvartsfinalen mot Liverpool såg Chelsea ut att få en bekväm resa efter bortaseger med 3-1 på Anfield Road i den första matchen. Laget tappade dock initiativet på hemmaplan och klarade till slut semifinalplaten med ett nödrop efter 4-4 i en galen match på Stamford Bridge. Guus Hiddink tror att det blir ännu tuffare nu.

– Liverpool är ett riktigt bra lag, ett storlag. Men Barcelona har fler spelare som kan avgöra matcher. I Liverpool finns Gerrard, Torres och Kuyt. Barcelona har en halv startelva med spelare som kan göra ett avgörande mål eller slå en avgörande passning.

Den kanske allra största stjärnan i Barcelona är argentinaren Lionel Messi. Messi väntas hålla till på Barcelonas högerkant. Något som kan ge extra stora problem för Chelsea nu när vänsterbacken Ashley Cole är avstängd. För att få stopp på Messi kommer Chelsea antagligen flytta över den snabbe högerbacken José Bosingwa till vänstersidan.

Chelsea har, bortsett från avstängde Cole, hela truppen tillgänglig till kvällens match. I Barcelona är alla spelare, utom långtidsskadade Milito, disponibla.

– Chelsea har imponerat på mig. Det kommer att bli en jämn match. Vi ska försöka föra spelet och spela ett diciplinerat anfallsspel. Vi vet att Chelseaspelarna är fysiskt starkare och bättre i luften än vad vi är, säger Barcelonatränaren Josep Guardiola till klubbens hemsida.

Barcelona - Chelsea, Camp Nou, TV 6, klockan 20:45.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!