Bayerns nygamle tränare vann direkt

Heynckes ledde sitt lag till 2-1-seger mot Mönchengladbach.


I måndags sparkades Bayern München-tränaren Jürgen Klinsmann. Jupp Heynckes, som tränade klubben mellan 1987 och 1991, kallades in som tillfällig ersättare. I dag gjorde Heynckes sin comeback, och det blev det vinst direkt. Bayern slog Borussia Mönchengladbach med 2-1. Hamit Altintop och Bastian Schweinsteiger gjorde målen.

Bayern är därmed tvåa i ligan, tre poäng bakom Wolfsburg. Ligaledaren tog under lördagen ännu en seger, 4-0 hemma mot Hoffenheim. Den sylvassa anfallsduon Edin Dzeko och Grafite låg som vanligt bakom det mesta i Wolfsburg, men det tog ett tag innan nollan sprack. Först i den 66:e minuten kunde bosniern Dzeko göra 1-0, assisterad av Grafite. Tolv minuter senare hade han gjort två mål till och fullbordat sitt hattrick. I den 89:e minuten fick Grafite också komma med i målprotokollet, när han satte 4-0 på straff. Totalt har duon nu gjort 42 av lagets 66 mål den här säsongen.

Stuttgart tappade mark i toppstriden efter att bara ha klarat 2-2 borta mot Armina Bielefeld. Laget är nu fem poäng bakom Wolfsburg.

På söndagen möts ytterligare två guldkandidater. Hamburg, som är är sex poäng efter Wolfsburg, tar emot Hertha Berlin, som har fem poäng upp.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

1 timme sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

1 timme sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

1 timme sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

2 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.