Lördag 8 Maj
Stockholm

Grinig Zlatan gjorde mål - ville bli utbytt

Interspelarna hyllades av fansen på ett fullsatt Giuseppe Meazzastadion.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Scudetton säkrades redan i går i och med Milans förlustmatch mot Udinese. Och i dag fick Interspelarna själva fira hemma framför fansen på Giuseppe Meazzastadion. Och vilken fest det blev.

Cambiasso satte 1-0 mot Siena i slutet av första halvleken. En retur hamnade framför argentinarn som högg till direkt. Tvåan gjordes av Mario Balotelli. 18-åringen fick en snygg lobbpassning på djupet av Luis Figo, rundade målvakten och smekte in bollen i det tomma målet. 3-0 sattes av Inters störste, Zlatan Ibrahimovic. Fri i straffområdet skjuter han bollen mellan benen på Curci i Sienamålet. Så slutade matchen också.

Zlatan kan vinna skytteligan

Zlatan har med två omgångar kvar fortfarande chansen att ta hem skytteligatiteln. Han är för närvarande ett mål bakom Bolognas Marco Di Vaio. Trots det signalerade stjärnan att han ville bytas ut under stora delar av den andra halvleken. Men det ville José Mourinho inte veta någonting av och lät den minst sagt irriterade svensken bli kvar matchen ut.

Inter är alltså Serie A-mästare igen och nu väntar en lång, lång fest i Milano. Men fortfarande finns det en hel del att spela om i Serie A. Milan och Juventus är redan klara, men Fiorentina behöver en poäng för att fixa Champions Leagueplatsen. De är för närvarande fyra på 67 poäng. Femman Genoa har 62 poäng och kommer med spela som sämst i Uefacupen nästa år. Den andra platsen till Uefacupen står mellan tre lag. Roma är sexa just nu på 57 poäng. Palermo sjua på 55 poäng och Udinese åtta på 54 poäng.

Tät bottenstrid

Även i bottenstriden är det jämnt. Jumbon Lecce behöver ett mirakel för att klara ett nytt kontrakt. Man har just nu fem poäng upp till säker mark. Nästjumbon Reggina har fyra poäng upp och nästnästjumbon Bologna har en poäng upp, men å andra sidan har man supermålskytten Marco Di Vaio i laget. Torino är det mest jagade laget, men även Chievo kan åka ur.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela