Capellos superstart tystar pressen

Elva mål på tre matcher har bäddat för rekord vid vinst i kväll.


Den engelska pressen lever på skadeglädje. Något Sven-Göran Eriksson fick känna på under sina år som förbundskapten. Men allt har förändrats. Under Fabio Capellos ledning har England visat en sådan otrolig effektivitet att pressen inte vet vad de ska ta sig till. Inga krigsrubriker, inga krav på avgång, inga gamla spelare och tränare som kommit fram och kritiserat det nya styret. Fabio Capello verkar vara "Mr.Untouchable".

Landet verkar dessutom ha vaknat ur den mardröm som det senaste EM-kvalet till slut blev. Lösningen var Capellos nya regler som spelarna helt enkelt har fått anpassa sig efter, en sorts "my way or the highway"-mentalitet som verkar fungera klockrent i landslaget.

– Det är en väldigt professionell regim. Han är otroligt resultatfixerad, och det liknar ganska mycket styret i våra klubbar, säger den vikarierande lagkaptenen Rio Ferdinand.

Just det professionella har tystat den engelska pressen. Capello har fått de engelska spelarna att tänka fotboll och inget annat.

– Jag bad dem vara professionella under träning och när dem är med varandra, sa Capello i går.

Att han ännu inte förlorat i VM-kvalet, trots tidvis uselt spel, har gett Capello välbehövlig tid att forma landslaget utan den vanligtvis galna press som finns på tränaren. Till skillnad från Sverige säljer engelska tidningar som mest vid förluster. Något de verkar törsta efter för tillfället för Capello är på väg att slå ett rekord inte ens "Svennis" lyckades med, det vill säga, fyra raka vinster i ett VM-kval. Senast det hände var för 36 år sedan.

I kväll spelar de borta mot Vitryssland i grupp sex och trots skador på viktiga spelare som John Terry och Ashley Cole verkar de allra flesta runt omkring laget vara övertygade att England går en ny vår till mötes.

– Spelar vi ett kompakt spel så vinner vi, säger Ferdinand.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!