Tisdag 22 Jun
Stockholm

Evra: "Jag är bästa vänsterbacken"

Patrice Evra går in med gott självförtroende i duellen mot Leo Messi.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Champions League-finalen mellan Manchester United och Barcelona närmar sig med stormsteg. På onsdag kommer omkring 400 miljoner tevetittare syna varje litet steg, varje liten pass och varje mindre duell på plan. En av de hetaste kamperna lär vara den som utspelar sig på den ena kanten där Barcas Lionel Messi och Uniteds Patrice Evra tar sig an varandra. Det kan bli en tuff uppgift för argentinaren då Evra går in med ett överflöd av självförtroende.

– Jag har spelat för Manchester United i tre år och har haft en dålig match. Jag är faktiskt glad över kritiken jag fick då för det får mig att tro på att jag är den bästa vänsterbacken i världen, säger Evra enligt Sky Sports.

Den dåliga matchen Evra syftar på är Carling Cup-finalen mot Tottenham i mars. Fransmannen gjorde comeback efter fyra matchers frånvaro på grund av skada och avstängning och plågades rejält av Tottenhams vindsnabbe Aaron Lennon.

– Efter det tycker jag att jag visade de människor som kritiserade mig min riktiga form igen, och det kan man se nu. Jag tror att kritik hjälper en att bli starkare, säger Evra.

United siktar på att bli det första laget sedan födelsen av Champions League som försvarar titeln. För att det ska ske krävs det att Evra och hans lagkamrater får stopp Barcelonaspelarnas sagolika passningsspel – och inte minst en liten ytterforward.

– Du kan vara världens bästa vänsterback men om du gör en dålig final säger folk att du är sämst. Jag kommer spela mot Messi, så det blir inte lätt, säger Evra.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela