Celtic jagar sjunde raka vinsten

I kväll möter Celtic danska Ålborg på Celtic Park.


Celtic har vunnit sina tidigare sex hemmamatcher på Celtic Park i Champions Leagues gruppspel de senaste två åren. I kväll jagar de sin sjunde vinst när de möter det danska mästarlaget Ålborg.

De danska mästarna har på sin väg till gruppspelet slagit ut FK Modrica och FBK Kaunas och i laget spelar den tidigare Wigan- och Djurgårdsspelaren Andreas Johansson.

Celtics tränare Gordon Strachan räknar med att det blir en tuff match mot Ålborg och jämför det med förra säsongens fjärdeseedade lag.

– Förra säsongen hade vi Shahktar Donetsk som var fjärdeseedade i vår grupp och vi såg hur bra dem var. Ålborg kommer säkert säga att de spelar mot det tredjeseedade laget och att det är deras bästa chans att få en bortaseger. Så jag är säker på att båda lagen kommer försöka vinna, säger han på Celtics hemsida.

Celtic har en intakt trupp inför drabbningen och de kommer närmast från 4–2-segern över Motherwell FC medan Ålborg förlorade sin senaste match i den danska Superligan mot AGF Århus med 2–0.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

idag 14:15
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.