Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fem domare i nya Uefacupen

Sport | 01/06/2009 20:58

När Uefacupen görs om till Europa league i höst ska ett nytt domarsystem testas.

Ny turnering innebär också nytt domarsystem. När Uefacupen görs om till Europa league i höst kommer samtidigt ett nytt domarsystem testas. En extra assisterande domare ska stå vid respektive mål. Beslutet är något av kompromiss från Uefas ordförande Michel Platini som sagt nej till målkameror därför att han vill ha kvar det mänskliga beslutet vid målsituationer.

Platini ligger bakom det nya förslag som ska testas i nya Europa league till hösten: två extra assisterande domare, utrustade med headset, ska stå vid varsitt mål och hjälpa till med bedömningar i straffområdet.

– Vi har sett över var vi kan prova sådant här. Nu har vi funnit en lösning tillsammans med Uefa, sa det Internationella fotbollförbundets (Fifa) ordförande Sepp Blatter under Fifas kongress på Bahamas.

Systemet testades framgångsrikt redan i fjol, under kvalmatcher till U19-VM. Enligt BBC minskade exempelvis antalet tröjdragningar och filmningar i straffområdet.

Skrivet av: