Robben missar kvällens Madridderby

- 18/10/2008, 09:44 -

Atlético Madrid är ute efter första segern över Real Madrid på flera år.

Real Madrid brukar mer eller mindre känna sig som hemma på Vicente Calderón. Laget brukar inte bara vinna, utan även spela ut på Atléticos hemmaplan. För att hitta en Atléticoseger får man gå tillbaka så långt som till 1999.

– Jag har aldrig upplevt en förlust på Calderón, och jag hoppas det fortsätter så, säger Realmålvakten Iker Casillas, enligt Marca.

Överraskningen i Reals trupp är att holländaren Arjen Robben, som är tillbaka efter skada, lämnas utanför. I Atlético missar Giorgios Seitaridis, Maxi Rodrguez och Pablo Ibáez matchen på grund av skador, skriver Marca.

Tennispelaren Rafael Nadal kommer inte att ta sig till Altéticos gamla stadion nere vid Manzanaresfloden – men han kommer inte att missa matchen på teve.

– Atlético har ett bra lag, jag gillar att se dem spela, de har bra spelare och det blir svårt att slå dem på Vicente Calderón – men jag tror vi har ett lag bra nog för att lyckas med det, säger han till Real Madrids hemsida.

I Atléticolägret hoppas man mycket på "Kun" Agüero, som dock är sliten efter landslagsspel i Sydamerika.

För Realanfallaren Ral är matcherna mot Atlético speciella – han tillhörde de rödvitrandiga fram till 1992 då Atleticopresidenten Jesus Gill la ner klubbens ungdomsverksamhet.

Matchen visas 20.00 på TV4 Sport.

Förra årets derby på Calderón:

Skrivet av: