Nytänd "Gila" lyfter Fiorentina

Den italienske superanfallaren Alberto Gilardino satte två nya mål för La Viola.

Gilardino verkar ha hittat formen som gjorde honom till en av världens bästa anfallare. I kväll satte han sitt femte och sjätte mål för säsongen för sin nya klubb Fiorentina som körde över Reggina med 3-0 hemma i Artemio Franchi-stadion.

"Gila" kom till Fiorentina efter flera svaga säsonger i världslaget Milan. Han kallades föredetting och det var de som sa att Fiorentina gjort ett dåligt köp. Men succén är ett faktum.

I kvällens match mot Reggina byttes han in i den 71:a minuten. Fyra minuter senare utökade han Fiorentinas ledning till 2-0 efter att ha lurat Regginas offsidefälla. Sex minuter senare satte han 3-0 sen han nått högre än målvakten Christian Puggioni och rullat in bollen i det övergivna målet. Tidigare hade Giampaolo Pazzini gett Fiorentina ledningen på straff sen målvakten Andrea Campagnolo rivit ner Zdravko Kuzmanovic i straffområdet med ett rött kort som följd.