Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nytänd "Gila" lyfter Fiorentina

Sport | 18/10/2008 20:09

Den italienske superanfallaren Alberto Gilardino satte två nya mål för La Viola.

Gilardino verkar ha hittat formen som gjorde honom till en av världens bästa anfallare. I kväll satte han sitt femte och sjätte mål för säsongen för sin nya klubb Fiorentina som körde över Reggina med 3-0 hemma i Artemio Franchi-stadion.

"Gila" kom till Fiorentina efter flera svaga säsonger i världslaget Milan. Han kallades föredetting och det var de som sa att Fiorentina gjort ett dåligt köp. Men succén är ett faktum.

I kvällens match mot Reggina byttes han in i den 71:a minuten. Fyra minuter senare utökade han Fiorentinas ledning till 2-0 efter att ha lurat Regginas offsidefälla. Sex minuter senare satte han 3-0 sen han nått högre än målvakten Christian Puggioni och rullat in bollen i det övergivna målet. Tidigare hade Giampaolo Pazzini gett Fiorentina ledningen på straff sen målvakten Andrea Campagnolo rivit ner Zdravko Kuzmanovic i straffområdet med ett rött kort som följd.

Vinsten var Fiorentinas tredje raka.

I morgon spelas resterande matcher men redan i kväll gästar Juventus, med Albin Ekdal på bänken, Napoli.

Skrivet av: