Sen straff gav Real derbyseger

Gonzalo Higuain avgjorde Madridderbyt för Real. (TT)

Madridderbyt mellan Atletico och Real stod 1-1 när klockan tickade upp mot de sjunde tilläggsminuten. Då skickade Gonzalo Higuain in avgörande 2-1 på straff. Det blev slutpunkten på de dramatiska slutminuterna, där portugisen Simao Sambrosa först kvitterat för Atletico genom att sätta en frispark i den 90:e matchminuten.

Reals holländske anfallsstjärna Ruud van Nistelrooy gjorde 1-0 redan efter 32 sekunder, men råkade ut för en tveksam utvisning i den 39:e minuten sedan portugisen Maniche fallit teatraliskt. Då hade redan Atleticos Luis Perea fått syna det röda kortet åtta minuter tidigare.

Real vann tiomannaderbyt och har inte förlorat mot lokalkonkurrenten i ligan hittills under 2000-talet.

Villarreal leder den spanska fotbollsligan en poäng före Real Madrid efter att ha klarat 0-0 borta mot Espanyol på lördagskvällen. Raul Tamudo missade en straff för Espanyol.