Ronaldo fick inte hål på Villarreal

Cristiano Ronaldo är tillbaka på allvar. Men trots att superportugisen gjorde comeback blev det inga mål. (TT)

Cristiano Ronaldo är tillbaka på allvar.

Men trots att superportugisen gjorde comeback i Manchester United lyckades Champions league-mästarna inte få hål på Villarreal.

Mötet på Old Trafford slutade mållöst.

Manchester United gjorde på onsdagskvällen sin första Champions league-match sedan förra säsongens finalvinst mot Chelsea. United gjorde det utan nye stjärnvärvningen Dimitar Berbatov, som på grund av sin knäskada flyttats från anfallet till läktaren. Villarreal, med förre Hammarbyspelaren Sebastian Eguren på mittfältet i 90 minuter, spelade avvaktande och klokt och fick en poäng med sig hem till Spanien.

– Vi är nöjda med en poäng. Vi spelade defensivt men följde matchplanen och med lite tur hade vi ju faktiskt kunnat vinna matchen, sade Eguren till Viasat efter matchen.

Bägge lagen hade varsin stolpträff och närmast att bli matchvinnare var Johny Evans som fläkte sig fram och nickade i stolpen med tio minuter kvar.

I United gjorde Guldskonvinnaren Cristiano Ronaldo efterlängtad comeback i den andra halvleken. Den portugisiske storstjärnan tvingades genomgå en operation i juli och hans rehabilitering har gått sensationellt snabbt. Men trots Ronaldo på planen fick inte gruppfavoriten hål på spanjorerna.

I samma grupp (grupp E) klarade Ålborg, med svenske Andreas Johansson på planen i hela matchen, 0-0 hemma mot Celtic.

Den stora frågan var om spelarna skulle kunna klara av pressen och överraska. Det kunde de, sade Ålborgs skotske tränare Bruce Rioch enligt nyhetsbyrån Ritzau.

I grupp F spelade landslagsmittfältaren Kim Källström från start - som vänsterback. Och det blev inledningsvis inte någon vidare succé varken för Källström eller Lyon. Efter bara tolv minuter gjorde Alberto Gilardino 0-1 på hemmalaget och strax före paus var det dags igen. Källström var långsam hemåt och hann inte med att stoppa Adrian Mutus inlägg mot Gilardino som kunde sätta sitt andra mål för kvällen. Men i andra halvlek vaknade både Lyon och Källström till. Frederic Piquionne kunde reducera i den 73:e minuten och efter en rad Lyon-chanser kom även kvitteringsmålet som fastställde slutresultatet i en match som dömdes av svenske domaren Peter Fröjdfeldt. Karim Benzema kvitterade till 2-2.

Den andra matchen i gruppen vann Bayern München borta mot Steaua Bukarest med 1-0.

En tredje grupp (grupp H) i Champions league-spelet kunde haft svenskar inblandade - men landslagsbacken Olof Mellberg, som fått spela från start i de tre inledande matcherna i ligaspelet med sin nya klubb, fick se matchen mot Uefacup-vinnarna Zenit St Peterburg från bänken.

Matchen slutade 1-0 till Juventus sedan Allesandro Del Piero hittat målet i den 76:e minuten. Kvällens andra möte i gruppen slutade 2-0 till Real Madrid mot CL-debutanten Bate Borisov från Vitryssland.

Grupp G: Porto-Fenerbahce 3-1, Dynamo Kiev-Arsenal 1-1.