Italien missar semifinalen

Brasilien förnedrade Italien.

De italienska världsmästarna förlorade med 0-3 och fick respass ur Confederations cup.

Samtidigt som USA vann med samma siffror och gick vidare på Egyptens bekostnad.

Italien klev in i Confederations cup i Sydafrika och hoppades på att få bra förberedelser inför nästa års VM-slutspel.

Men det blev tvärtom.

I andra matchen förlorade världsmästarna mot Egypten, nationens första mot ett afrikanskt landslag, med 0-1.

Matchen följdes sedan upp av en ännu en förlust - eller kanske mer lik en förnedring på en fotbollsplan.

Brasilien fullkomligt körde över manskapet som den italienska förbundskaptenen Marcello Lippi valde att starta med.

Luis Fabiano satte 0-1 och 0-2 inom loppet av sex minuter.

Inte blev det bättre av att italienaren Andrea Dossena, två minuter efter Brasiliens andra mål, styrde in bollen i eget mål.

0-3 - och då var inte ens den första halvleken över.

Redan där var det ridå för världsmästarna, som trots allt försökte komma tillbaka i den andra halvleken.

Brassarnas seger visade styrka. Men det var inte den största överraskningen i gruppen - den stod USA för.

Inför mötet mot Egypten fanns en liten chans att nå semifinalplatsen - då skulle Italien förlora mot Brasilien och amerikanarna själva skulle vinna med minst tre mål i.

Tydligen var det rätt motivationsfaktor.

Först lirkade Hammarbys anfallare Charlie Davies in USA:s ledning. I den andra ökade Michael Bradley på till 2-0.

I det läget var USA bara ett mål bort från en semifinal.

Åtta minuter senare var amerikanarna där de ville vara.

Clint Dempsey kastade sig fram på ett inlägg och mellan två försvarare kom han först på bollen och styrde den in i mål bakom Egyptens målvakt Essam Al Hadary.

Därmed är Brasilien och USA vidare och spelar semifinaler i Confederations cup i Sydafrika.