Fabregas lockas av Real: "Måste se om mitt hus"

Arsenalstjärnan funderar på att flytta tillbaka till Spanien.


Arsenals titeltorka har fått superstjärnan och lagkaptenen Cesc Fabregas att överväga en flytt tillbaka till Spanien. Cristiano Ronaldo och Kaká kan bli spanjorens lagkamrater inom en snar framtid.

-– Cristiano valde att flytta för att han har vunnit allt. För mig är det precis tvärtom. Vi har inte vunnit en titel på fyra år och det är alldeles för lång tid, säger han till The Sun.

– Jag har varit borta från mitt hemland under en lång tid, sex år. I fotboll så lär man sig att fatta de beslut som är bäst för en själv och jag vet att min familj (som är katalaner) skulle förstå mig om jag valde att gå till Real Madrid.

Den spanska landslagsmannen verkar ha imponerats av de spanska storklubbarnas rekordvärvningar. Kanske vill han bli en del av rekordfesten?

– Alla spelare skulle vara stolta över att en klubb som Real Madrid eller Barcelona vill ha en. Att välja mellan de två skulle vara svårt.

22-åringen kom till Arsenal som 16-åring och har under fransmannen Arsene Wengers styre utvecklats till en av världens absolut bästa spelfördelare. Nu får Wenger med stor sannolikhet börja leta efter en ersättare.

– Om jag skulle vara missnöjd skulle jag inte hålla det inom mig. Jag respekterar Arséne Wenger men alla ser vi om vårt eget hus. Jag vill samma sak som alla fotbollspelare - att vinna titlar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.