Chelsea överklagar avstängningar

Anser att straffen i samband med Champions League-semin är får hårda.


Chelsea överklagar nu avstängningarna som drabbade Didier Drogba och José Bosingwa i samband med Champions League-semifinalen mot Barcelona. Klubben överklagar även böterna på 108 miljoner kronor som man tvingats betala.

"Chelsea FC kan i dag bekräfta att att man har lämnat in en överklagan mot Uefas tilldelade straff till Didier Drogba och José Bosingwa, och bötern klubben tvingats på. Vi anser att straffen är onödigt hårda med tanke på omständigheterna", skriver klubben på sin hemsida.

Det var efter slutsignalen i matchen på Stamford Bridge som kaos utbröt. Hemmalagets spelare gick till vilda attacker mot den norske domaren Tom Henning Övrebö, som valt att fria flera straffsituationer.

Mest ursinnig var anfallsstjärnan Didier Drogba som fick stoppas av ordningsvakter i sin jakt på domaren. Han avslutade det hela med att skrika "it's a fucking disgrace" (det är en j-a skam) rakt in i tevekameran.

För drygt två veckor kom domen mot ivorianen. 31-åringen straffades med avstängning i de sex närmaste europamatcherna med Chelsea. Dessutom stängdes backen José Bosingwa av fyra matcher för att ha kallat domaren "tjuv" efter matchen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!