Kalmar åkte på en rejäl smäll i Ungern

- 15/07/2009, 21:55 -

Kalmarspelarna väcktes abrupt ur sina Champions Leaguedrömmar.

Kalmar FF med en anonym Rasmus Elm förlorade den första av två matcher med 0-2 borta mot ungerska Debrecen i kvalet till Champions League. Ungrarna kunde med två mål i den andra halvleken fixa sig ett dunderläge att ta sig vidare till nästa omgång.

Trots att Kalmar hade gott om bollinnehav kunde man inte vaska fram några farliga lägen. Kalmartränaren Nanne Bergstrands taktik såg ändå ut att fungera då en frenetisk kämpande Henrik Rydström hade en stenhård kontroll på mittfältet och Kalmar pressade vid flertalet tillfällen bak ungrarna i flera minuter i egen planhalva.

Men det här var inte Kalmars kväll. I den 73:e minuten kommer Leandro loss på högerkanten efter att Kalmars backlinje misslyckats med en offsidefälla. Leandro passar snyggt in bollen till en framstormande Jozsef Varga som får tån på bollen som går in till vänster om Petter Wastå i Kalmarmålet.

Men andra halvleks misär slutade inte där för de svenska mästarna. I den 86:e minuten kunde Debrecen utöka sin ledning efter att Zoltan Kiss dundrat in en yttersida till höger om Wastå.

Däremellan hade David Elm en riktigt bra chans när han sköt stenhårt på målvakten från cirka 35 meter. Det var tyvärr Kalmars bästa chans.

Kalmar hade hoppats på att formstarka Rasmus Elm skulle stiga fram och avgöra för smålänningarna i deras första Champions Leaguematch någonsin. Men nyheterna om Elms succé i Allsvenskan måste ha nått hela vägen till Ungern. Debrecenspelarna låg tätt inpå den yngste av Elmbröderna och lät honom egentligen aldrig få någon het chans.

Nu väntar en hemmaretur i Kalmar om en vecka. Kalmar har fortfarande chansen att ta sig vidare, men den är inte stor.

Inget svenskt lag har lyckats kvala in till Champions League sedan Helsingborg slog ut Inter säsongen 00/01. Även den gången hette tränaren Nanne Bergstrand.

Skrivet av: