Måndag 18 Okt
Stockholm

Gerrard: "Det var självförsvar"

Rättegången fortsatte i dag – Liverpoolstjärnan nekar till anklagelserna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På torsdagen fortsatte rättegången mot Liverpoolstjärnan Steven Gerrard. Den engleske landslagsmannen står åtalad för störande av allmän ordning efter att ha hamnat i slagsmål med diskjockeyn Marcus McGee på en krog i december förra året. Han nekar till anklagelserna.

Det var när Gerrard var ute och firade Liverpools 5-1-seger över Newcastle, som incidenten ägde rum. Liverpoolstjärnan ville sätta på en låt på krogens musikanläggning, men McGee, som var dj för kvällen, hindrade honom.

–Jag hade fått tillåtelse av pubägaren att byta musik, så jag frågade 'vad är problemet, varför får jag inte byta låt?'. När han vägrade byta musik, så tappade jag humöret, sade Gerrard, enligt Daily Mail, till polisen.

I sitt vittnesmål i rätten erkänner Gerrard att han slog McGee, men hävdar att han gjorde det i självförsvar.

– Det blev en aggressiv stämning och jag trodde att han skulle slå till mig, så jag gav honom ett par smällar. Det var givetvis olyckligt, och jag ber om ursäkt för det, säger Gerrard enligt BBC.

Bråket filmades av pubens övervakningskamera. I sitt vittnesmål säger Marcus McGee att han minns att han blev slagen, och att bilderna från övervakningskameran tydligt visar att Gerrard var en av dem som slog. Att han själv skulle ha varit aggressiv gentemot Gerrard, vill han dock inte gå med på.

– Jag var ansvarig för musiken och gjorde mitt jobb. Jag slog ingen och var inte ett dugg aggressiv, säger han enligt The Guardian.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela