"Adebayor ville inte till City"

Alex Ferguson påstår att anfallsstjärnan bad att få komma till United i stället.


Manchester Citys senaste stjärnvärvning, Arsenals Emmanuel Adebayor, ville helst av allt slippa gå till City. Det hävdar nu Manchester Uniteds manager sir Alex Ferguson enligt The Guardian.

Enligt Ferguson ville Adebayor hellre flytta till United eller Chelsea och 25-åringen ringde därför till de båda klubbarna för att få dem att värva honom. Detta till och med efter att en övergång till City var klar. Att stanna i Arsenal var inget alternativ för Adebayor då klubben inte hade råd att behålla honom.

–Adebayor ville desperat flytta till antingen United eller till Chelsea. Som jag förstår det ringde han eller hans agent till oss och till Chelsea precis efter att de hade kommit överens med City, säger sir Alex Ferguson.

Han tillägger att han inte tror att City kommer ha något med toppstriden att göra under den kommande säsongen av Premier League.

–Citys största triumf är att ha tagit de där spelarna till klubben. Jag är tveksam till att de kan göra något vettigt med dem.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.