Tisdag 28 Sep
Stockholm

Toppmöte utan Drogba och Torres

Nu utmanar Liverpool Chelseas svit på 86 ligamatcher i rad utan förlust.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att varken Chelsea eller Liverpool ännu har förlorat i premier League den här säsongen förstärker känslan av att det är tidig seriefinal som spelas på Stamford Bridge i eftermiddag. I Chelsea har nye tränaren Luiz Felipe Scolari redan satt sin prägel på mångmiljonbygget. Liverpools tränare Rafa Benitez är imponerad.

– Jag tycker Chelsea har en mer offensiv mentalitet nu. På det sätt som de spelar kommer Chelsea förmodligen släppa in fler mål än vad de gjorde tidigare, men de kommer att skapa fler chenser och på så sätt kontrollera matcherna. Jag hyser stor respekt för Scolari. När vi pratar efter matchen kan vi snacka fotboll, säger Benitez till The Observer.

En faktor som kan avgöra är de många skadorna i framför allt Chelsea. Drogba, Ballack och Essien missar matchen, och Joe Cole och Ashley Cole är inte heller fullt återställda efter skador. I Liverpool missar skadade skyttekungen Fernando Torres trippen till London, och hans anfallspartner Robbie Keane är också osäker efter en smäll i Champions Leaguematchen mot Atlético Madrid.

Inför matchen leder Chelsea Premier League på samma poäng som tvåan Liverpool.

– Vi är motiverade att fortsätta vår svit utan förluster, men möligheten finns också att bryta deras svit på hemmaplan. Det är en extra motivation för oss, säger Rafa Benitez till Liverpool Echo.

Chelsea-Liverpool visas på Canal Plus Sport1 14.30.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela