Engelska landslagets succétränare död

- 31/07/2009, 12:41 -

Sir Bobby Robson blev 76 år - förlorade kampen efter femte cancerdiagnosen.

Sir Bobby Robson, Englands förre förbundskapten, har avlidit, skriver Times. Under fredagsmorgonen somnade han stilla in i sitt hem.

Den femte cancerdiagnosen, cancer i båda lungorna, blev hans sista. Dödsdomen kom i februari 2007.

Robson är Englands mest framgångsrika manager sedan 1966. Mest älskad i landet är han för att ha tagit sitt lag till VM-semifinal 1990.

Samma lag ställde i söndags upp i en vänskapsmatch mot Tyskland för att samla in pengar till Robsons välgörenhetsfond. Bland spelarna fanns Peter Shilton, David Platt, Mark Wright, Des Walker och John Barnes. Några kändisar, som Alan Shearer, var också med.

Hjärnan bakom matchen var den ökände hårdingen Paul Gascoigne som också spelade i 1990-laget. Gascoigne bröt samman i tårar.

– Sir Bobby är en legend över hela världen. Han kämpar mot cancer för femte gången. Den krävs en man att klara av det en gång, men han gör det för den femte gången, sa en påtagligt rörd Gascoigne.

Förutom det engelska landslaget tränade han många storlag i Europa: PSV Eindhoven, Sporting, FC Porto och Barcelona. Hans sista uppdrag blev med Newcastle United fram till 2004.

Han efterlämnar Elsie, hans fru sedan 1995, och tre söner.

Skrivet av: