Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Blatter är som en afrikansk diktator"

Sport | 28/10/2008 20:53

Ferguson går till hård attack mot Fifa-presidenten.

Sir Alex Ferguson har fått nog av Fifa-presidenten Sepp Blatter. Nu går han till stenhård attack och anklagar Blatter för att ha tappat trovärdigheten och för att vara en afrikansk diktator.

Påhoppet bottnar i att Blatter i somras gick ut och liknande Fergusons spelare Christiano Ronaldo vid en slav. Detta efter att Manchester United stoppat Ronaldo från att gå till Real Madrid, mot spelarens vilja.

I senaste numret av Times-tidningen GQ Magazine luftar Ferguson sina åsikter.

– När han sa dem sakerna så skapade det en rejäl ilska vilket var motiverat, året efter 200-årsfirandet av slavarnas frigörelse, säger Ferguson.

Därför väljer han att likna Blatter vid en afrikansk diktator.

– Om han börjar blir för gammal eller inte vet jag inte. Men sådana här saker händer folk som har stor makt. Titta bara på diktatorerna i Afrika. Från en position med stor makt så har han yttrat så många löjliga uttalanden att han riskerar att skada sin trovärdighet, säger Ferguson till The Times.

Skrivet av: