Turligt Arsenal besegrade Celtic

Sammanfattning av Champions League-kvalet.

Under tisdagskvällen spelades de första matcherna i den sista kvalrundan i Champions League.

I Glasgow möttes skotska Celtic och engelska Arsenal.

Erkänt hemmastarka Celtic skapade under stora delar av den första halvleken besvär för Londonlaget. Men det var ändå "Gunners" som tog ledningen på Celtic Park.

På en frispark slagen av Cesc Fabregas fick man turligt in bollen via William Gallas, som i sitt försök att ducka för bollen istället styrde den perfekt med ryggen. Celtic-målvakten Boruc som var på väg åt det andra hållet ställdes helt – och var totalt chanslös.

Oturen fortsatte för Celtic i den andra halvleken. I den 70:e minuten slog Gary Caldwell olyckligt in bollen i eget mål på ett inlägg och 2-0 till Arsenal var ett faktum.

Resultatet stod sig matchen ut, vilket betyder att Arsenal kan känna sig ganska säkra på avancemang inför returen i London.

I Lissabon spelades en händelserik match mellan Sporting och Fiorentina.

Redan sex minuter in i matchen gav kantspringaren Juan Manuel Vargas bortalaget ledningen med ett stenhårt vänsterskott. Bollen satt i den bortre stolproten dit Sportingmålvakten Rui Patrcio aldrig hann.

Hemmalaget kvitterade i inledningen av den andra halvleken genom Vukcevic. Samma Vukcevic blev dessvärre utvisad efter att ha dragit på sig två gula kort, bara minuten senare. Trots en man mindre gjorde Sporting också 2-1 i den 66:e minuten. Den här gången var det Miguel Veloso som skrev in sig i målprotokollet.

De grönvita lyckades dock inte hålla ledningen. Elva minuter före full tid satte Gilardino 2-0, som också blev slutresultatet. Fördel för italienarna inför returen i Florens.