Succé för Ronaldo när Real vann premiären

Sex nyförvärv på planen när Deportivo besegrades med 3-2.

Under sommaren har Real Madrids nye president Florentino Perez förstärkt laget med nyförvärv efter nyförvärv - för en total summa av omkring 2,5 miljarder kronor.

På lördagskvällen var det upp till bevis för den spanska kungliga klubben, som tog emot Deportivo La Coruna i ligapremiären på Santiago Bernabeu.

Alla förväntade sig hemmavinst. Det blev det också, dock efter en del svårigheter. Deportivo bjöd upp till dans och mäktade med två mål, men hemmalaget gjorde tre.

Med från start fanns sex nya namn: Ral Albiol, Álvaro Arbeloa, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Kaká och Karim Benzema. Sex världsspelare från fem olika världslag.

Men det var en ren och äkta klubbikon - Raul Gonzales Blanco - som fick hemmapubliken att jubla först. Efter att anfallskollegan Benzema prickat stolpen sköt den rutinerade spanjoren in 1-0 i öppet mål efter 25 minuters spel.

Gästerna Deportivo hade emellertid inte planerat att ge upp i första taget.

Bara fem minuter senare kvitterade man genom Riki som nådde högst på ett inlägg och nickade in 1-1.

Ytterligare fem minuter senare, i matchminut 35, tilldelades Real Madrid en straff sedan Raul gjorts ner av bortamålvakten Aranzubia. Världens bäste spelare, Cristiano Ronaldo, stegade upp och satte sitt första ligamål, som innebar 2-1.

När den andra halvleken bara var en minut gammal kvitterade "Depor" - igen. Den här gången var det veteranen Valeron som slog till med ett lika svårt som vackert mål.

Men trots dubbla upphämtningar fick man alltså se sig besegrade. I matchminut 60 gjorde Lassana Diarra det avgörande 3-2-målet med ett snyggt långskott.

Reals värsta antagonister Barcelona premiärspelar mot Sporting Gijon på måndag.