Fredag 23 Apr
Stockholm

Blir det Ranieri som sänker Spalletti?

Medan Juventus Claudio Ranieri tog sig upp ur krisen sitter Romas Luciano Spalletti kvar mer löst än någonsin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är nu himmel och helvete för de båda tränarna. För några veckor sedan var både Claudio Ranieri och Luciano Spalletti på väg att få sparken. Juventus och Roma underpresterade och fansens och ledningens tålamod var på väg att ta slut. Men mycket har förändrats. Ranieri lyckades leverera vad Spalletti inte kunde och sitter återigen säkert som Juventus-boss. Efter supervinsten mot Real Madrid hemma i Turin har den gamla damen dessutom radat upp två nya vinster mot derbyrivalen Torino och Bologna. Men Ranieri, rutinerad som han är, vill inte ta ner garden riktigt än.

– Vi får inte tänka på Real Madrid, därför att vi fortfarande är i ett nödläge. Vi ser inte ljuset i tunneln än, men jobbar på bra och måste fortsätta med det, säger han inför supermatchen i kväll.

Spalletti kan däremot få sparken redan i kväll. Förlusten borta mot Chelsea var klubbens fjärde raka. Chansen till revanch mot Sampdoria regnade bort i onsdag när Serie A-matchen ställdes in. Luciano Spalletti som länge varit klubbens gunstling sitter nu mer löst än någonsin. Det som tidigare varit en framgång för laget har inte fungerat i år. Det tekniska mittfältet har i flera omgångar sett sig bli överkörda av mer hårdföra motståndare. Och med lagkaptenen Francesco Totti fortfarande inte helt återställd efter skada har det varit tufft för Spalletti att fortsätta med sitt framtidskoncept att helt spela utan renodlade anfallare. Nu är Totti dessutom ett frågetecken inför matchen mot Juventus då han fortfarande har besvär med knät han opererade i somras.

–Under de här omständigheterna kan Totti inte spela, sa tränaren Luciano Spalletti. Han försökte med hastighetsträning men det gick inte sen. Med dessa villkor skulle det bara skada laget, sa han under en presskonferens i går kväll.

Årets säsong där Roma på allvar skulle utmana Inter om Scudetton har hittills varit en besvikelse. Giallorossi måste vinna i kväll för att ha någon som helst chans att ta klubbens första Serie A-titel sedan 2001.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Antiklimax i Rom