Tisdag 11 Maj
Stockholm

Lampard tror värvningsförbud stärker Chelsea

Mittfältaren tror att Fifas dom kan hjälpa Chelsea.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Experter tror att värvninsförbudet kan bli förödande för klubben som byggt sin storhet från en aldrig sinande rysk pengabrunn. Men mittfältsgiganten Frank Lampard väljer att se domen som något positivt.

– Många saker har hänt under min karriär med Chelsea och i landslaget och när saker ställs på sin spets och vad anledningen än må vara, så ger det en gemenskap som kan användas som något positivt, säger Lampard till Sky Sports .

– Man får inte se det som något negativt. Det är något som är bortom spelarnas kontroll hur som helst, så allt vi kan göra nu är att vara positiva, säger Lampard.

Ryske oljegiganten Roman Abramovitjs miljardbygge Chelsea har förbjudits av Fifa att värva nya spelare till januari 2011 . Skälet till Fifas beslut är att Chelsea, år 2007, övertygade den franske ungdomsspelaren Gael Kakuta att bryta sitt gällande kontrakt med Lens och flytta till London.

Att förhandla med en spelare som står under kontrakt strider mot Fifas regler och straffet för Chelsea blir nu alltså ett värvningsfritt 2010. Chelsea har valt att överklaga domen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela