Zlatan dominerade - målskytt igen

Anfallaren tystade alla kritiker.

Barcelonas spel var uddlöst under första halvlek av mötet mot Getafe. Visserligen hade Zlatan Ibrahimovic en jättechans när han kom fri med Getafes målvakt, men Oscar Ustari avvärjde med en perfekt utrusning. Zlatan trippade mest omkring i ingemansland och såg vilsen ut. En bit in på andra halvlek dammade Pep Guardiola av kvaltyngde Messi (varit iväg på VM-kval med Argentina) och Andres Iniesta. Bytena gav omedelbar effekt och en stund senare skarvade Zlatan in Barcas ledningsmål efter ett lågt inlägg i boxen. Det var Zlatans andra mål på lika många matcher i La Liga.

Nu var Zlatan på lekhumör. Strax efter ledningsmålet löpte högerbacken Dani Alves längs kanten och såg Zlatan i perfekt läge i boxen. Han slog ett fint inlägg som svensken plockade ner på bröstet och direkt skickade vidare till lille Messi som flög högt och distinkt nickade in 2-0. Matchen slutade 2-0 och Zlatan tystade säkert en hel del kritiker som tyckt att Barcelona gjort ett misstag när de bytte skyttekungen Eto'o mot svensken.