Söndag 4 Dec
Stockholm

Ronaldo blir bäst betald

Manchester United nära ett nytt kontrakt med superstjärnan Christiano Ronaldo.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Christiano Ronaldo är ett hett byte på marknaden. Real Madrid har i snart ett år försökt värva Manchester Uniteds portugisiska supermittfältare utan framgång. Men snart kan Ronaldo bli kontraktlös som en konsekvens av Fifas nya regler.

Enligt paragraf 17 i Fifas övergångsregler kan en spelare som är tre år in på sitt kontrakt och samtidigt har tre år kvar köpa sig loss om han betalar tillbaka sin lön. Ronaldo, som i dag tjänar 1,5 miljoner i veckan, kan då köpa ut sig från kontraktet och skriva på för Real Madrid med Fifas uppbackning till sommaren nästa år då tre år återstår av det sex-åriga kontraktet. I United har frågan diskuterats flitigt.

–Nästa sommar kommer att vara nyckeln i kontraktsituationen, säger tränaren Sir Alex Ferguson.

Nu gör mästarklubben allt för att få behålla sin gunstling. De planerar att göra 23-åringen till Premier Leagues bäst betalda spelare med en hisnande lönesumma på nästan 2 miljoner kronor i veckan. Det borde få honom att stanna menar Ferguson.

–Ingen i United har någonsin köpt ut sig från ett kontrakt. Jag tror inte att det blir ett problem att behålla Ronaldo, säger han till News of the World.

Nu återstår det att se om Real Madrid toppar den summan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.