United vann makalöst derby

Manchesterklbbarna bjöd på säsongens bästa och svängigaste match på Old Trafford.

Det blev ett härligt öppet och galet svängigt Manchesterderby där United till slut drog det längsta strået mot ett vilt kämpande och jagande City i säsongens bästa Premier Leaguematch såhär långt.

Wayne Rooney gjorde första målet redan i andra minuten när han väntade ut två försvarare och placerade in bollen mellan benen på annars utmärkte Shay Given i Citymålet. Men de ljusblåa kom tillbaka efter 16 minuter när en dundertabbe av Uniteds målvakt Ben Foster gav Gareth Barry öppet mål, framspelad av Carlos Tevez. Sen var det dags för United att ta ledningen på nytt, genom Darren Fletcher i inledningen av andra halvlek. Också denna gång kom dock kvitteringen från City genom Craig Bellamy i 52:a minuten. United ser ut ändå ut att gå mot seger i när Ryan Giggs, i den 81:a minuten, slår en frispark och Fletcher lyfter högt, högt, och nickar in bollen i mål. 3-2 och alla trodde att matchen var avgjord.

Men den här tillställningen är inte över på långa vägar. Först kommer en chockartad kvittering från City när Rio Ferdinand slår en katastrofalt usel passning som leder till ett öppet läge för en hypersnabb Craig Bellamy. Bellamy gör det riktigt snyggt och lirkar in bollen til 3-3.

Men storebror är inte storebror för intet. I 96:e (!) minuten frispelar Ryan Giggs plötsligt Michael Owen i straffområdet och Owen vrickar bollen förbi Shay Given och Old Trafford exploderar i eufori. Manchester United vinner med 4-3 i en makalös tillställning där båda lagen bjuder på fantastisk fotboll.

Surt för Mark Hughes och hjärtinfarktsroligt för en lyrisk Alex Ferguson.