United får mer tilläggstid när de ligger under

Domarna gynnar United på Old Trafford.


Manchester United vann helgens derby mot City efter Owens mål - 5.26 in på tilläggstiden.

Klubbens tränare Sir Alex Ferguson brukar skryta med att klubben gör fler mål på tilläggstid än något annat lag. Andra rasar mot att United får den tid de behöver för att göra mål av domarna.

Den engelska tidningen Guardian har nu räknat på hur det verkligen ligger till. Och enligt deras siffror får kritikerna rätt - United får längre tilläggstid av domarna när de ligger under.

Sedan säsongen 06/07 har United fått över en extra minut i tiläggstid av domarna när de inte haft ledningen efter 90 minuter jämfört med när de varit i ledningen.

I de 48 matcher United haft ledningen har de haft en tilläggstid på 191.35 sekunder i snitt. I de 12 matcher de legat under eller haft oavgjort har domarna lagt till 257.17 sekunder i snitt.

Tilläggstiden på Old Trafford är inte högre än till exempel på Anfield, Emirates eller Stamford Bridge. Men det finns bevis som stöder de tränare och spelare som tycker att domarna ger United fördelar på hemmaplan.

När Michael Owen avgjorde mot City på söndagen hade 5.26 minuter gått av tilläggstiden. Totalt fick domaren Martin Atkinson ihop nära sju minuter tilläggstid, trots att fjärde domaren bara annonserat minst fyra.

Citys tränare Mark Hughes sa efter matchen att han kände sig "rånad".

Huruvida siffrorna kan förklaras med att gästande lag maskar när de har ledningen på Old Trafford analyserar artikeln inte.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!