Spanien rasar över Hanssons insats

Liverpool-Atlético Madrid avgjordes av Martin Hanssons domarinsats.


Rubriken "Vilken stöld" toppar den spanska sporttidningen Marcas webbsida på onsdagmorgonen. "Tjuven" de syftar på är den 37-årige domaren Martin Hansson från Holmsjö. Han blåste en mycket diskutabel straff i 93 minuten så att Liverpool kunde utjämna till 1-1 mot Atlético Madrid.

Till sin hjälp hade Hansson de assisterande domarna Stefan Wittberg och Fredrik Nilsson och fjärdedomaren Martin Ingvarsson.

Stefan Wittberg valde att inte gå in och ändra på Hanssons straffbeslut.

Efter matchen sa Atléticos argentinske försvarare Mariano Perna – som "orsakade" straffen – så här till Radio Marca:

– Linjemannen bad mig om ursäkt. Han sa "sorry, sorry". Det var fortfarande möjligt att rätta till allt och återställa beslutet, men det gjorde han inte.

För Mariano Perna var straffen bara den senaste i en rad händelser som gått emot Atlético på senare tid:

– De stänger vår stadion, bestraffar vår tränare, de blåser en straff som inte finns... men vi kommer inte att låta oss nedslås.

Om straffsituation säger han:

– Det var en icke-existerande straff, Gerrard kastade sig över mig. Vad kan jag tillägga utöver det alla redan har sett? Det kan inte bli klarare, säger Mariano Perna.

Marca skriver även att Mascherano och Carragher tog med hand i eget straffområde utan åtgärd från domare Hansson. Spanien näst största sporttidning As skriver:

"Martin Hansson, en svensk brandman som Uefa har gett en visselpipa så att han kan turista i Europa i veckorna, rånade i går Atleti på den matematiska kvalifikationen."

De stora dagstidningsdrakarna El Pas och El Mundo håller inte igen på kritiken mot Hansson. "Domaren hittar på ett oavgjort resultat på Anfield" är rubriken på El Mundos artikel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!