Tid för hämnd

Juventus hittade formen tack vare segern över Real Madrid. Nu vill spanjorerna göra detsamma.


Ett hårt kritiserat Juventus tog revanch på kritikerna och sig själva efter den magiska 2-1-bragden mot Real Madrid på Stadio Olimpico i Turin för två veckor sedan. Sen dess har den gamla ytterligare tre vinster i bagaget och har tagit sig ur krisen som hotade tränaren Claudio Raineris jobb. Själv tackar han spanjorerna för den fina formen.

– Den matchen gjorde oss medvetna om vad vi bör göra i vissa moment. Den mäktiga upplevelsen har hjälpt oss att fortsätta på den inslagna vägen, men med mer tro på oss själva, sa italienaren på presskonferensen i går kväll.

Segern mot Real, där Olof Mellberg hade stor del, tog Juventus upp i ledning i grupp H i Champions League. Det är en placering trotjänaren Allesandro Del Piero knappast vill lämna ifrån sig.

– Vi behöver koncentration och ödmjukhet för att vinna på Santiago Bernabeu-stadion. Vi får inte tänka på Reals stjärnlyster eller det underbara hemmastödet dem har har, utan vi måste koncentrera oss på oss själva.

På tal om koncentration, spanjorerna har inte hållt nollan på över en månad, nio matcher rättare sagt. Försvarsstjärnan Sergio Ramos har kraftigt kritiserats för sina uttalanden om krisen i backlinjen. Men spanjorernas mästarmålvakt, Iker Casillas, avfärdar alla krisstämplingar.

– Det är bara en fas vi går igenom, men vi kan vara alltför oroliga, säger han samtidigt som han menar att klubben står bakom Ramos.

Senast mot Almeria tappade mästarna segern efter ett sent kvitteringsmål. Tränaren Berndt Schuster var märkbart besviken. Men det är en ny vecka och en ny match och nu vill han hämnd för torsken senast.

– Förlusten senast kändes, men vi vill ha hämd i morgon (läs i dag) och ta ledningen igen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

igår 15:30
Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.