Lördag 26 Nov
Stockholm

Tid för hämnd

Juventus hittade formen tack vare segern över Real Madrid. Nu vill spanjorerna göra detsamma.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett hårt kritiserat Juventus tog revanch på kritikerna och sig själva efter den magiska 2-1-bragden mot Real Madrid på Stadio Olimpico i Turin för två veckor sedan. Sen dess har den gamla ytterligare tre vinster i bagaget och har tagit sig ur krisen som hotade tränaren Claudio Raineris jobb. Själv tackar han spanjorerna för den fina formen.

– Den matchen gjorde oss medvetna om vad vi bör göra i vissa moment. Den mäktiga upplevelsen har hjälpt oss att fortsätta på den inslagna vägen, men med mer tro på oss själva, sa italienaren på presskonferensen i går kväll.

Segern mot Real, där Olof Mellberg hade stor del, tog Juventus upp i ledning i grupp H i Champions League. Det är en placering trotjänaren Allesandro Del Piero knappast vill lämna ifrån sig.

– Vi behöver koncentration och ödmjukhet för att vinna på Santiago Bernabeu-stadion. Vi får inte tänka på Reals stjärnlyster eller det underbara hemmastödet dem har har, utan vi måste koncentrera oss på oss själva.

På tal om koncentration, spanjorerna har inte hållt nollan på över en månad, nio matcher rättare sagt. Försvarsstjärnan Sergio Ramos har kraftigt kritiserats för sina uttalanden om krisen i backlinjen. Men spanjorernas mästarmålvakt, Iker Casillas, avfärdar alla krisstämplingar.

– Det är bara en fas vi går igenom, men vi kan vara alltför oroliga, säger han samtidigt som han menar att klubben står bakom Ramos.

Senast mot Almeria tappade mästarna segern efter ett sent kvitteringsmål. Tränaren Berndt Schuster var märkbart besviken. Men det är en ny vecka och en ny match och nu vill han hämnd för torsken senast.

– Förlusten senast kändes, men vi vill ha hämd i morgon (läs i dag) och ta ledningen igen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Mathias Lühr lürisk över Rydström till MFF: "Övertygad om succé"

Publicerades: 2 timmar sedan

Världscupåkare lever på 7 000 i månaden

Publicerades: 2 timmar sedan

Ullmark skadad i rekordmatch

Publicerades: 3 timmar sedan

Guide: Dagens VM-matcher

Publicerades: idag 05:09

England: Fifa hotade spelare med sanktioner

Publicerades: idag 01:00

Australien i första DC-finalen på 19 år

Publicerades: igår 23:24

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.