Keegan vägrade Youtube-värvning

- 03/10/2009, 16:47 -

Stämde Newcastle. Fick 22 miljoner.

Tränaren Kevin Keegan hamnade i ett infekterat bråk med sitt älskade Newcastle efter att han lämnat klubben. Keegan ansåg att han tvingats bort från klubben efter att ha vägrat att värva spelare som en tjänst till agenter.

– Jag sa upp mig eftersom jag blev tillsagd att ge mitt stöd till en värvning av en spelare som en tjänst till två sydamerikanska agenter.

Mannen som ringt upp Keegan var sportchefen Dennis Wise.

– Ingen i klubben hade sett spelaren spela och jag blev tillsagd att värva honom utifrån något klipp på Youtube. Det här var inget jag var beredd på att kopplas samman med, säger Keegan.

Spelaren i fråga, den 29-årige uruguayanske mittfltaren Gonzaléz, lånades ut till Newcastle från Valencia under ett år mot Keegans vilja. Keegan ansåg sig ha sista ordet när det gällde klubbens värvningar och såg inget annat val än att lämna klubben.

Gonzaléz då? Han spelade totalt 38 minuter i Newcastles a-lag. Nu är han tillbaka i Valencia.

FA har tilldömt Keegan cirka 22 miljoner kronor för att han tvingats bort från Newcastle, enligt Guardian. Det var dock långt under de cirka 275 miljoner han krävde. Newcastle stämde i sin tur Keegan för kontraktsbrott men fick inget gehör för det.

Klubben supportrar var rasande på ägaren Mike Ashley och sportchefen Dennis Wise efter att Keegan lämnat klubben. Mike Ashley har nu sålt Newcastle.

Skrivet av: