Läkare chockad över trasiga knän

Unitedstjärnan Owen Hargreaves berättar om sina skadeproblem.


De utslitna menisksenorna i knäna har skapat stora problem för 27-åringen Owen Hargreaves som genomgått flera stora knäoperationer de senaste åren. Manchester United-stjärnan spelade blott två matcher förra säsongen med storlaget och nu uttalar sig läkaren och knäspecialisten Richard Steadman om mittfältarens problem.

Bekymren kan komma att stoppa Hargreaves från att spela fotboll på högsta nivå och Steadman, har enligt The Independent, under sin 35-åriga karriär som läkare aldrig sett så söndertrasade menisksenor.

Inför säsongen 2007/2008 anlände Owen från Bayern München till United och enligt han själv var det hans stressade beslut att komma till spel snarast möjligt i sin nya klubb som gjort att han ännu inte lyckats bli skadefri.

– En del av problemen har skapats av min iver att spela. Jag var ny i klubben och de hade spenderat pengar, tid och energi för att värva mig från Bayern München. Jag ville så klart göra bra ifrån mig direkt. Sanningen är den att jag kom dit med inflammerade senor men alla sa åt mig att inte oroa mig. Nu med facit i hand vet jag att det blev värre genom att spela med problemen, säger han och fortsätter:

– När jag bröt mitt ben i Bayern gipsade de benet vilket gjorde att styrkan i musklerna försämrades. När jag sedan tog bort det sex veckor senare var nog inte musklerna tillräckligt starka för belastning vilket gjorde att det ökade skaderisken för framtiden, säger Hargreaves.

Exakt när Owen är tillbaka är oklart. Men han behöver matchtid för att analysera hur knäskadorna läkt.

– Det handlar inte om att vara tillbaka i en dag eller en match. Jag vill kunna spela matcher i sex till åtta år till.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Stjärnan krossade världsrekordet i maraton

1 timme sedan

Peter Forsbergs skada kunde kostat honom livet: "Ganska stor operation"

1 timme sedan
En av Sveriges och världens bästa hockeyspelare genom tiderna heter Peter Forsberg. Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar på mest om hockeyikonen från Örnsköldsvik.

Werder Bremen slog FC Köln hemma

2 timmar sedan
Ett måls övervikt avgjorde en resultatmässigt jämn match för Werder Bremen, som vann hemma mot FC Köln med 2-1 (1-1) i Bundesliga i fotboll på lördagen. Justin Njinmah blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 67 minuter.

Verstappen tillbaka som vinnare

3 timmar sedan
Max Verstappen är tillbaka som vinnare efter ett kort avbräck på segersviten.

Seger för Malmö hemma mot Färjestad

idag 09:00
Hemmalaget Malmö tog hem segern mot Färjestad i SHL. 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) slutade matchen på lördagen.

Lazio och Monza delade på poängen

idag 08:40
Lazio och Monza tog en poäng var i mötet i Serie A i fotboll på Stadio Olimpico. Matchen slutade 1-1 (1-1).

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.