Läkare chockad över trasiga knän

Unitedstjärnan Owen Hargreaves berättar om sina skadeproblem.


De utslitna menisksenorna i knäna har skapat stora problem för 27-åringen Owen Hargreaves som genomgått flera stora knäoperationer de senaste åren. Manchester United-stjärnan spelade blott två matcher förra säsongen med storlaget och nu uttalar sig läkaren och knäspecialisten Richard Steadman om mittfältarens problem.

Bekymren kan komma att stoppa Hargreaves från att spela fotboll på högsta nivå och Steadman, har enligt The Independent, under sin 35-åriga karriär som läkare aldrig sett så söndertrasade menisksenor.

Inför säsongen 2007/2008 anlände Owen från Bayern München till United och enligt han själv var det hans stressade beslut att komma till spel snarast möjligt i sin nya klubb som gjort att han ännu inte lyckats bli skadefri.

– En del av problemen har skapats av min iver att spela. Jag var ny i klubben och de hade spenderat pengar, tid och energi för att värva mig från Bayern München. Jag ville så klart göra bra ifrån mig direkt. Sanningen är den att jag kom dit med inflammerade senor men alla sa åt mig att inte oroa mig. Nu med facit i hand vet jag att det blev värre genom att spela med problemen, säger han och fortsätter:

– När jag bröt mitt ben i Bayern gipsade de benet vilket gjorde att styrkan i musklerna försämrades. När jag sedan tog bort det sex veckor senare var nog inte musklerna tillräckligt starka för belastning vilket gjorde att det ökade skaderisken för framtiden, säger Hargreaves.

Exakt när Owen är tillbaka är oklart. Men han behöver matchtid för att analysera hur knäskadorna läkt.

– Det handlar inte om att vara tillbaka i en dag eller en match. Jag vill kunna spela matcher i sex till åtta år till.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!