Torsdag 28 Okt
Stockholm

Marseille rasar över spansk dom

Olympique Marseille-supporter fick åtta års fängelse efter match i Madrid.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I efterspelet till oroligheterna under mötet Atlético Madrid Olympique Marseille i mitten på oktober yrkar den spanske statsåklagaren på åtta års fängelse för en Olympique Marseille-supporter vid namn Santos Mirasierra. Ett beslut som Marseilles ordförande Pape Diouf ser som "oacceptabelt". Den häktade OM-supportern anser han vara "kidnappad".

"Mina första känslor är besvikelse och ledsamhet. Detta är en situation där det är nödvändigt att påminna om att de mest skyldiga är de spanska poliserna som gick till våldsam attack mot våra supportrar och som fann en syndabock i Santos" skriver Pape Diouf på Olympique Marseilles hemsida.

Han skriver vidare:

"Det går inte en dag utan att vi oroar oss för hur han har det. Julien Fournier (klubbdirektör) ägnar en stor del av sin tid till att sitta i telefon med franska personer, supportar och franska diplomater i Madrid. Klubben jobbar stenhårt och kommer inte att sluta göra det förrän Santos inte längre är i händerna på dem som kidnappar honom. Det är hög tid att kalla det här vid dess rätta namn: kidnappning" skriver Pape Diouf på Olympique Marseilles hemsida.

Marseillefansens läktarmanifestation till stöd för Santos:

Gatudemonstration för Santos:

Spansk polis går till attack mot Marseillefansen:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela