Lördag 16 Okt
Stockholm

Albin vinnare med Juventus

Juventus tog sjätte raka segern efter en ny Del Piero-kanon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Juventusmaskineriet har börjat leverera, den här gången med Albin Ekdal som spelade hela andra halvlek. Borta mot Chievo tog den gamla damen sjätte raka segern om man räknar in de två segrarna mot Real Madrid i Champions League. Och som vanligt var trotjänaren Alessandro Del Piero segerregissör när han i den 40:e matchminuten dundrade in en ny frisparkskanon. Frisparken var från cirka trettio meter och bollen borrade sig in i stackars Stefano Sorrentinis högra kryss. Del Piero har på senare tid varit i en otrolig form, något som verkar fortsätta.

– Han är helt sjuk, säger Albin Ekdal till Nyheter24.

Ekdal själv var med i andra halvlek när Vincenzo Iaquinta säkrade trepoängaren med ett straffmål i den 54:e minuten. Straffen sköts stenhårt rakt på Sorrentini som räddade men i andraläget var Iaquinta iskall. Trepoängaren tar upp Juventus till sjätteplatsen bara tre poäng bakom ledande Inter. Men Milan kan gå om vid vinst mot Lecce i kvällsmatchen.

För 19-årige Albin Ekdal betyder det tredje Serie A-matchen och själv var han nöjd med insatsen.

– Jag tappade bollen i dåliga lägen två gånger, men sen började jag spela upp mig, säger han när Nyheter24 talar med honom efter matchen.

Var det någon som talade med dig när du blev inbytt?

–Alex Manninger sa åt mig att spela enkelt de första tio minuterna för att komma in i matchen, säger Albin.

Han och Olof Mellberg har båda gjort starkt intryck på tränaren Claudio Ranieri och får ofta förtroendet. Mellberg visade sig återigen från sin bästa sida när han stängde igen sin högerkant. Det har blivit lättare att spela i ett Juventus som återigen har hittat harmonin.

Se Del Pieros magiska frispark

Se Iaquintas segerstraff

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela