Slog sönder kvinnas näsa - fängelset nästa

Wigans anfallare Marlon King har dömts till 18 månaders fängelse.


Wigans anfallare Marlon King har fått 18 månader i fängelse. Anfallaren spräckte en 20-årig kvinnas näsa efter att ha tafsat på henne på en nattklubb.

Tidigare på kvällen hade King firat ett vinstmål och att hans fru blivit gravid. När han gick ut för att fira i trendiga Soho, London, gick allt snett.

Stjärnan började stöta vilt på en grupp kvinnor. Han tafsade en av dem på rumpan. När han blev avvisad svarade han så här: "Vet du inte vem jag är? Jag är miljonär. Du spelar inte ens i min liga".

Kvinnan puttade bort honom. Då svarade han med ett knytnävsslag i den 20-åriga kvinnans ansikte.

Slaget var så kraftigt att två andra följde med i kvinnans fall. En av dem ska ha försökt hålla i Kings arm. 20-åringens näsben bröts av smällen. När hon fick hjälp att resa sig upp var hela klänningen nerblodad, enligt Sky Sports.

29-årige Kings försvar var att de tagit fel på person. Det köpte inte juryn och han dömdes alltså till 18 månaders fängelse för misshandel och sexuella trakasserier.

Samtidigt meddelade Wigan att Marlon King får sparken.

– Han är absolut sparkad. Vi kan inte tolerera fotbollsspelare som döms till 18 månaders fängelse, säger ordföranden Dave Wheland.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.